Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

20 miliona dobrih vibracija

Kategorija: Lično ; Datum: 22. 06. 2022. ; Autor: Miloš Đajić

Pre neki dan stigla mi je notifikacija da su moje fotografije na google mapama pregledane 20 miliona puta.

Svi vi koji me pratite znate da sam često u pokretu. Gde god da sam, pokušavam da ostavim fotografski trag. Čvrsto verujem da kako meni tako i drugima fotografije određenih mesta mogu mnogo da pomognu u optimizaciji očekivanja.

Prvi milion

Od prvog miliona koji se desio u avgustu 2018 preko deset miliona u novembru 2020 stigao sam i do 20 miliona u junu 2022.  Postavio sam ukupno 6.300 fotografija.

Jasno je da algoritam neke od mojih fotografija gura, a i generalno sve više ljudi gleda fotografije, komentare, savete i ocene na google mapama. Još pre nekoliko godina sam se prijavio da budem Google lokalni vodič. Zabavno mi je da u toj funkciji istražujem mesta, ostavljam komentare, odgovaram na pitanja, ispravljam greške i na taj način pomažem ljudima da se opredele i izaberu.

Nije da merimo

Najpregledanija fotografija je i dalje ona iz Bantaske kuće u Zrenjaninu sa preko 700K. Njen dnevni broj pregleda je značajno opao ali su zato neke druge fotografije značajno skočile. Fotografije Akademije Umetnosti skoro 600K, Boni torte i kolači preko 300k, Vinoteka u Sarajevu skoro 300k itd.

Fotografije su tu da nam pokažu da u današnjem poslovanju nema skrivanja i da korisnici imaju mogućnosti da o svojim iskustvima pišu, dokumentuju ih i podele sa drugima. Google mape su jedan od mogućih servisa preko kog ćemo moći da unapred kreiramo mišljenje o nekim mestima i destinacijama.

Ostavljajte komentare, pišite o svojim iskustvima. Vaših par minuta za prenošenje iskustva je dragoceno.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh