Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Crtice iz kampanje – za koga glasamo?

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 15. 03. 2017. ; Autor: Miloš Đajić

Ovih dana špartam Srbijom, kao i u svakoj izbornoj kampanji u poslednjih 18 godina. Volim taj kampanjski ritam, bez obzira koliko je on naporan i fizički i psihički. Svaki dan drugi grad, novi ljudi, drugačija energija, nova pitanja… Ono što primećujem i zbog čega pišem ovaj tekst, u nadi da će doprineti da razumemo kontekst u kome se ovi izbori dešavaju, je rečenica koja je počela da me zabrinjava

Saša Janković je super i ja sam svim srcem za njega ali … zašto su ovaj, ova, ovi, onaj, ona, oni, … njega podržali?”

Za ili protiv

Pre neki dan, 12. marta na finalu takmičenja u besedništvu, ponovo sam gledao film “Idejom i životom” u kom Zoran kaže: “…mi se lako ujedinjujemo protiv nekoga, a tesko se ujedinjujemo za sebe.”

 

Čini mi se da smo ovih dana, kao društvo, ponovo pred tom dilemom, da li ćemo se ujediniti za sebe ili ćemo gledati sve razlike koje postoje i kojih je, saglasan sam, mnogo.

Šira slika

Meni je duboko ostala urezana rečenica koju je Žarko Korać izgovorio nekoliko dana posle Zoranovog ubistva.

 

Često i sebi postavim to pitanje “Da li vidim širu sliku?”

Saša Janković

Ovih dana često objašnjavam dragim ljudima širom Srbije, koji su saglasni da je Saša najbolji od ponuđenih kandidata, da moramo gledati širu sliku.  Nema idealnog, pogotovo ne u ovom trenutku u kom su i društvo i zemlja rastureni. Neće neko drugi doći, pa promeniti za nas stvari koje nam smetaju. Ljudi koje čekamo smo MI!.
Na ovim izborima mi biramo jednu osobu, Predsednika Srbije, a ne lokalne lidere/ke, partijske prvake/kin je, ove ili one organizacije…  Verujem da će većina izabrati baš Sašu Jankovića, uprkos različitim ličnim rezervama prema nekima koji su mu pružili podršku. Ne dozvolite da vas zarobe detalji, gledajte širu sliku. Imamo kao društvo priliku da na predstojećim izborima započnemo veliki posao koji je i dalje pred nama, a to je modernizacija Srbije. Za to nam treba tačka oslonca i ja verujem da je tačka upravo Saša Janković.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh