Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Zašto Saša Janković?

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 11. 01. 2017. ; Autor: Miloš Đajić

Juče je Demokratska stranka konačno odlučila da podrži Sašu Jankovića što je za mene bila vest dana. To je dobra i pametna odluka, koju od srca pozdravljam. Odluka koja otvara prostor za ukrupnjavanje i stabilizaciju opozicione scene. Kada kažem opozicione, mislim na različite stranke, pokrete, inicijative, NVO, građanke i građane koji se zalažu za vladavinu prava, slobode, poštenje, razvoj demokratije, EU integracije, brigu o široj društvenoj zajednici… Verujem da će i druge stranke, koje još nisu odlučile, kao što su DJB, SDS, LSV i dr. poći istim ovim putem.

Analizirajući rezultate prošlih izbora, dolazimo do toga da bi okupljanje oko Saše Jankovića u startu brojalo oko 700.000 glasova ljudi koji su u aprilu izašli i glasali za pomenute opozicione stranke. Već je ovaj broj dobra vest za Srbiju, jer pokazuje da nas ima i da posedujemo određenu snagu. Siguran sam da će tokom kampanje taj broj rasti, jer ćemo imati priliku da biramo građanskog kandidata jasne vrednosne orijentacije i politike.

Sa Sašom Jankovićem sam se prvi put upoznao pre više godina na događaju 1 milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama, gde je CMV bio jedan od organizatora. Sviđa mi se kada se državni funkcioneri/ke bez ikakve urgencije odazovu na uredno poslat poziv. Pratio sam godinama njegov rad i posebno sam bio zadovoljan osnivanjem Panela mladih savetnika Zaštitnika građana, podnošenjem modela Zakona o rodnoj ravnopravnosti, kao i naravno nadzorom u slučajevima “Žandarmerija vs Kobre” i “Rušenje objekata u Savamala”.

Saša Janković je pokazao da zna da se suprotstavi, i da zaštiti ljude kada su njihova prava i slobode ugroženi. Da su mu pravo i zakon preči od svega. Da poznaje sistem i razume koncept uređene države. Takođe je pokazao i da zna da hrabro odgovori kada je napadnut. Pokušali su da ga provuku kroz tabloidno blato, što i danas nastavljaju da rade, ali verujem da su građanke i građani Srbije to prozreli i da ne nasedaju. Kampanja koja je pred nama će to i pokazati. Saša je pokazao i želju da se kandiduje kada se izbori raspišu i da postane Predsednik Srbije.

 

Potreban nam je neko nezavisan ko će uvesti red i postati tačka oslonca za sve one koji žele pre svega slobodnu, pristojnu, skromnu državu, u kojoj se živi bez straha od nasilnika svih fela i u kojoj će svako raditi svoj posao i za njega odgovarati.

Ako sada propustimo priliku da stanemo iza ovakvog kandidata, ja ne vidim da će se skoro slična ponovo ukazati.

Zato ako delite ove vrednosti – uključite se. Svaki aktivizam je dobrodošao i svaki čovek je vredan. Sašina pobeda neće pasti sa neba već će iza nje stajati naš veliki rad, posvećenost i optimizam da je promena moguća. Ne smemo čekati, zasucimo rukave i delujmo u svojoj okolini #BezStraha. Za početak potpišite #Apel100 i priključite se 10.000 sigurnih potpisnika njegove kandidature 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Zašto Saša Janković?, 9.8 out of 10 based on 9 ratings
Share
Tagovi: , , ,

Jedan komentar

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh