Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Nemaju plan.

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 12. 09. 2015. ; Autor: Miloš Đajić

Pisao sam već da redovni izbori ne mogu biti raspisani za 20. decembar za koji nas  je veliki broj državnih funkcionerki i funkcionera ubeđivao da je to najbolji datum. Ove nedelje su se stvari promenile i na površinu je po ko zna poji put jasno isplivala činjenica da pored sve nadmoći i apsolutne većine vladajući nemaju nikakav plan za ovu zemlju.

Podsećanje

Sredinom aprila, mislim prvo Blic , a zatim i druge novine i mediji počinju sa licitiranjem oko datuma izbora.  Ređali su se funkcioneri/ke koji su ponavljali dogovorenu poruku sa sve komunikacijskim okvirom ko se sve plaši izbora. (pogledati op.a) O tome je govorio Igor Mirović, zatim Bratislav Gašić, pa Maja Gojković pa Ivanišević iz SDPS i mnogi drugi.

koraks_8_9

Kontekst

Ovih dana, a naročito nakon puštanja u etar snimaka Ivice Dačića od pre 7. godina, aktuelizuje se i priča o vanrednim parlamentarnim izborima. Da vas podsetim samo da je SNS na izborima 2014. godine osvojio apsolutnu većinu u Skupštini i da nema nikakav problem da sama formira Vladu ukoliko procenjuje da joj SPS ili bilo ko drugi štetiti. Na sve to se pojavljuju i poruke mr Tome Nikolića o podršci Dačiću i Dr Nebojše Stefanovića o skupštini SNS. Stefanović nije naveo o kakvoj se skupštini radi niti ga je to bilo ko pitao. Da li je to izborna ili redovna? Iz izjave se da naslutiti da će se neki funkcioneri menjati tako da verujem da je izborna. Sinoć je održana i sednica SNS predsedništva i po medijskim izveštajima na njoj se razgovaralo o budućim izborima. Po aberima koji su prostrujali gradom svi su se izjasnili za vanredne izbore osim onog ko jedini odlučuje i očekuju da to bude u martu.

Mediji

Namera da napišem ovaj post je u stvari reakcija na medijske izveštaje i pokušaj da se apeluje na novinare/ke da rade svoj posao, a to znači da budu u službi javnosti. Kada krene licitacija sa novim datumima izbora (u martu) koliko njih će  biti spremno da postavi pitanje “pre tri meseca ste govorili jedno, sada govorite drugo, šta je to što se promenilo?” i drugo pitanje “kako to da SNS ima apsolutnu vlast, a nemate nikakav plan i zamajavate narod već mesecima sa datumom izbora?”

koraks_27_8

Zaključak

Uz gomilu neispunjenih obećanja i uz sve marketinške napore, oni svakodnevno pokazuju svoju nesposobnost da upravljaju našom zemljom i što je najgore da nemaju nikakav plan! To saznanje neće biti dovoljno da se stvari promene, zato je važno da svi mi koji želimo da budemo alternativa upravo pokažemo da imamo jasan plan i da znamo kako.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Nemaju plan., 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Share
Tagovi: ,

Jedan komentar

  1. slob100

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Problem je, Miloše, što IMAJU plan. A po svemu sudeći DS je ona strana koja NEMA plan ?
    Za sada DS izgleda samo neko ko bezglavo lovi greške, makar i gramatičke, i ne zna šta i kako dalje.
    Učaurili ste se u zatvoreni krug Internet istomišljenika i šaljete poruku: “Nije da mi nismo dobri, nego narod nije dobar”. A gde mislite da osvojite vlast, da li planirate kod ovog naroda (kakav god da je)?
    Da li vi uopšte znate kakav je ovaj narod ?
    Isključite se sa Interneta, ako želite da nešto postignete!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh