Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Imate ideju – pronađite finansijere za istu

Kategorija: PR ; Datum: 22. 04. 2014. ; Autor: Miloš Đajić

Poslednjih godina se mnogo govori o Start up projektima, idejama… Nekad mi se činilo da je poklič “imam ideju” bio dovoljan ali sada je neophodno tu ideju razraditi i predstaviti je tako da za nju dobijemo finansijsku podršku. Svi znamo da su ideje svuda oko nas i da postoji milion i jedan problem za koji još uvek nije nađeno rešenje ili nedovoljno dobro rešenje.  Masovna upotreba intereneta je ceo taj proces značajno ubrzala i učinila ga mnogo ostvarivijim nego ikada ranije.

Start up

Start up kompanije su, kao što rekoh nastale razvojem Interneta. Sam termin nam dolazi sa Zapada i predstavlja kompanije koje kao svoju osnovnu platformu koriste Internet . Sama reč znači započeti ili pokrenuti. Radi se najčešće o super idejama koje nose veliki rizik da ne uspeju ali zato kada uspeju onda su globalno prihvatljive i omogućuju svima dobrobit. Ukoliko želite više da naučite o Start up projektima možete se prijaviti ovde.

 Učenje

Moj životni koncept je da je potrebno stalno nešto novo učiti. Od kada sam prisutan na Internetu taj zadatak je još zahtevniji jer osim tehnologije koja se stalno razvija, potrebno je prilagođavati dosadašnje programe i aktivnosti novom kontekstu. Od svakoga od nas to zahteva stalno usavršavanje. Najbolji način da se usavršavamo je da posećujemo stručne konferencije. Kao neko koje i sam organizovao brojne konferencije znam da se na svakoj od njih može svašta novoga naučiti. I kada vam se čini da sve znate i da ste sve čuli, konferencije i njihovo okruženje vam daju priliku da sistematizujete postojeće znanje, iskoristite vreme za razmišljanje i razgovore sa drugim ljudima. Svi znamo sa bez razmišljanja nema ni novih ideja.

 Spark Me

Sledećih meseci biće mnogo različitih konferencija u regionu i sigurno ćemo se na nekima od njih družiti. Jedna od takvih konferencija je i Spark.me koju organizuje odlična ekipa Domain.Me iz Crne Gore. Sa njima i ekipom Digitalizuj.me sam sarađivao prošle godine na jedno od njihovih mesečnih obrazovnih događaja na kom smo razgovarali o političkoj komunikaciji na Internetu. Moje iskustvo sa njima je divno, jer se retko na ovim prostorima sreće takav koncept rada na opštem dobru i podizanju nivoa znanja za studente, predstavnike malog i velikog biznisa i državnih institucija…

 Ideja

Ali da se vratimo njenom visočanstvu kreativnoj ideji. Osim dobre prilike za povezivanje (žargonski networking) na Spark. me ćete, ukoliko želite imati priliku da izložite i svoju ideju. Tradicionalno se za ovu konferenciju organizuje takmičenje za dobre start up ideje. Ovo takmičenje je fokusirano na inovacije, nove moćne ideje koje imaju potencijal za rast i različitost. Svi novoStartup projekti , nakon 10.9.2012. godine koji su imali manje od 2.5 miliona bez obzira gde su registrovani mogu da učestvuju na ovom takmičenju. Ovo je neophodno kako bi ispunili TechCrunch Disrupt SF 2014 Startup Alley kriterijume. Svi prijavljeni radovi će dobiti koristan feedback od strane stručnjaka i članova i članica žirija. Iskoristite priliku da proverite svoju ideju. Pobednici Spark Me Starup takmičenja učestvuju na TechCrunch Disrupt SF Startup Alley, koja će se održati u San Francisku od 8.-10. 9. 2014. godine.

Zato prijavite se do 31. maja ovde.

Moram priznati da se radujem svim novim stvarima koje donosi ovogodišnja Spark me konferencija.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi:

Jedan komentar

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh