Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

kratko, brzo i sažeto – 16. BG Ignite

Kategorija: Lično ; Datum: 08. 06. 2012. ; Autor: Miloš Đajić

Prošle godine sam učestvovao po prvi put na Pecha Kucha Novi Sad kada smo govorili o Japanu i skupljali priloge za narod Japana. Tada sam se po prvi put susreo sa ovakvom formom prezentacije gde za svaki slajd imate unapred određeno vreme. U Pecha Kucha je to bilo 20 sekundi, a u IGNITE je još kraće – 15 sekundi.

16. beogradski Ignite je organizovan u bašti slatkog kafića galerije Pero Art Centra. Nikada nisam pre bio u toj bašti. Jedna od onih vračarskih bašti u mirnoj ulici u kojoj baš lepo može da se opusti. Tema je bio aktivizam na Internetu. Pored mene govorili su Marko, Ugljesa, Ivan, Vladimir, Iva, Bojana i još poneko.  Sve u svemu jedno prijatno i korisno veče.

 

stvarnih 30%

Prezentovao sam kampanju STVARNIH30% koju je Centar modernih veština organizovao prošle godine. U prvim slajdovima sam se predstavio kao neko ko objavljuje početak #prvasmena, zatim da sam učestvovao u iniciranju kampanje #jazajapan, kao i aktivno učestvovao u važnoj akciji #udarnerupe. S obzirom na to da Centar modernih veština godinama radi na većoj zastupljenosti žena na mestima odlučivanja, kao i da je u prošlom sazivu bio mali broj poslanica, mi smo nakon održanog Javnog slušanja koje se ticalo izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, pokrenuli kampanju. Posle obraćanja shvatio sam  da, ako poslanici ne uvaže izneti predlog, moramo ući u kampanju i izgurati usvajanje ovog amandmana.

 Ovim primerom želeo sam da pokažem da je moguće menjati stvari u Srbiji kada se kockice slože i kada postoji volja i želja za promenom. Pokazali smo da može brzo i efikasno da se reaguje i u otežanim uslovima (zbog praznika tih dana).  Nastavak akcije sledi ovih dana, ali o tome u nekom drugom postu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
kratko, brzo i sažeto – 16. BG Ignite, 1.0 out of 10 based on 1 rating
Share
Tagovi: , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh