Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

“Ponovo radi bioskop”

Kategorija: Politička komunikacija, PR ; Datum: 22. 05. 2022. ; Autor: Miloš Đajić

Posle osam godina ponovo se organizuje jedna od najznačajnijih konferencija iz oblasti komunikacija na prostoru bivše SFRJ iliti što bi danas rekli Zapadnog Balkana.

Konferencije

Volim konferencije jer su mi mnogo pomogle da budem bolji, da se povežem, upoznam i radujem se dragim ljudima. Kao što je jednom prilikom rekao jedan od predavača na jednoj drugoj konferenciji:

“Konferencije mogu biti opasne, jer izlazimo iz zone komfora”

Upravo to mi je svih ovih prethodnih COVID 19 godina nedostajalo. Izlazak iz zone komfora. Slušanje, osluškivanje, preispitivanje i učenje. I sada dok pripremam moj deo konferencije razmišljam o tome šta ja mogu dati jer deljenjem se znanje uvećava.

Konferencije su i dalje mnogo važne za lični razvoj savkog profesionalca i profesionalke. Čak i kada vam se čini da sve znate i da ste sve čuli, konferencije i njihovo okruženje daju vam priliku da sistematizujete postojeće znanje, sagledate drugačije perspektive, čujete ekskluzivne novitete, iskoristite vreme za razmišljanje i razgovore sa drugim ljudima, zabavite se i naravno povežete se!

Proactive

U februaru 2005. godine, da, da dobro ste pročitali pre skoro 20 godina, javio se čovek iz Bosne i Hercegovine koga sam novembra 2003 godine upoznao na našem predavanju na Beogradskom sajmu. Ne mogu da se setim koji je to sajam bio ali znam da smo govorili o PR-u u opštinama i gradovima čime smo se u to vreme intenzivno bavili. I tako dolazi Dragan Močević sa dve saradnice Jagodom i Melisom. Najavio mi je prvi Proactive koji se kasnije održao maja 2005. u Banja Luci i gde smo govorili upravo o PR u opštinama i gradovima. Kasnije se PROACTIVE premestio na Kozaru i dobio taj revolucionarni imidž. Od tada pa sve do maja 2014. PRoactvie je bio mesto redovnog okupljanja profesionalki i profesionalaca koji se bave odnosima sa javnošću. Ova konferencija je mnogo uticala na moj lični razvoj i hvala svima koji su tome doprineli a naročito Draganu, njegovoj nepresušnoj energiji. Naravno hvala i Dobrili i čitavom timu koji je uvek stajao iza ove jako dobro organizovane i važne konferencije.

Posle 8 godina

Zimus smo se Dragan i ja sreli u Zemunu i on me je pitao šta mislim o tome da ponovo organizuje PROACTIVE konferenciju? Sa oduševljenjem sam prihvatio tu informaciju, koja je za mene bila ravna čudu, i posle nekoliko dana dao svoje predloge šta je to što mislim da bi bilo dobro da se na njoj nađe. Radovom sam se ponovnom punjenju pozitivnom energijom, jer je PROACTIVE bio poznat upravo po tome.  Na njemu si uvek mogao da sretneš ljude koji su inspirisali i vukli napred. Ono što je bila karakteristika je da su gotovo svi predavačice i predavači sve vreme bili prisutni. To je davalo dodatnu žar diskusijama na samim predavanjima i osvrtanju na već izrečeno. O druženju, smehu i zabavi ne bih trošio reči. Ovogodišnji program pogledajte OVDE

Kako se prijaviti?

I ako je ostalo još par dana do početka konferencije verujem da će biti onih koji će se odlučiti na odlazak i učešće na njoj. PRoactive se ove godine održava na Jahorini. Sve informacije o samoj konferenciji možete dobiti OVDE

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh