Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Obojimo 2022. godinu u Very peri

Kategorija: Lično ; Datum: 12. 12. 2021. ; Autor: Miloš Đajić

Pantone, kao najveći svetski autoritet za boje, nam donosi novu nikad viđenu nijansu za boju 2022. godine. Tradicionalno svakog decembra  jedva čekam da bude izabrana nijansa i boja za sledeću godinu kojom Pantone® Institut za boje najavljuje Novu godinu. Ovo je prvi put u istoriji da boja godine nije izabrana od postojećih boja i nijansi već je kreirana potpuno nova boja PANTONE 17-3938 Very Peri. Iz kompanije su poručili da su do Very peri upečatljive boje došli mešanjem plave sa vrlo malo crvene. Zbog toga #VeryPeri istovremeno izaziva osećaj smirenosti, ali i živahnosti. Mene je na prvi pogled podsetila na boju lavande i ako je malo tamnija nijansa.

O Very peri boji

Kao što napisah Pantone 17-3938 Very Peri boja 2022. godine je nastala mešanjem plave sa vrlo malo crvene boje. Time ona spaja vernost i postojanost plave sa energijom i uzbuđenjem crvene. Kažu da podstiče radoznalost i kreativnost dok u Novoj godini ponovo otvaramo vrata novim mogućnostima i prilikama. Njen zadatak je da kod nas pokrene osećaj otvorenosti za prihvatanje nepoznatog dok se naši off line i online životi nastavljaju mešati.

Proglašenje boje

Prilikom ovogodišnjeg proglašenja Pantone boje godine Leatrice Eiseman, izvršna direktorka je prilikom predstavljanja boje izjavila „krećući se u svetu svakodnevnih promena bez presedana, izbor Pantone 17-3938 Very Peri donosi novu perspektivu i viziju pouzdane i voljene porodice plavih boja. Ona obuhvata kvalitete plavih boje, a istovremeno poseduje ljubičasti -crveni podton. Pantone 17-3938 Veri Peri pokazuje duhovit, radostan stav i dinamično prisustvo koje podstiče hrabru kreativnost i maštovito izražavanje

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели PANTONE (@pantone)

Laurie Pressman, potpredsednica Pantone® Instituta za boje  je na to dodala „Ovogodišnja boja godine Pantone 17-3938 Very Peri odražava ono što se dešava u našoj globalnoj kulturi, izražavajući ono što ljudi očekuju od ove boje da im odgovori. Kreiranje nove boje specijalno za izbor boje godine, po prvi put u istoriji našeg Pantone obrazovnog programa odražava globalnu inovaciju i transformaciju koja se dešava. U društvu koje sve više prepoznaje značaj boja u komunikaciji i prenošenju ideja i emocija, naša kompleksna nijansa plave prepuna crvenoljubičaste, samo još više naglašava nove mogućnosti koje su pred nama.”

Dani u koloru

Već godinama pokušavam da obojim dane i ulepšam svakodnevnicu. U ovoj godini kada polako izlazimo iz COVID-19 pandemije zahvaljujući pre svega vakcinama, očigledno je Pantone želeo da nam ponudi nešto istinski novo. Naši životi su se promenili. Zbog toga nam treba i vizuelnog podsticaja i nade za bolju budućnost u kojoj se prepliću kreativnost i inovativnost. Very peri bojom žele da nas podstiču da u 2022. budemo inspirisani i kreativni sa mnogo novih ideja za različite poslove. Treba nam ekspanzije optimizma i zato je važna i ova nova nijansa plave.

Od 1999 Pantone Color Institute tradicionalno najavljuje glavnu boju naredne godine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh