Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Promenom ponašanja do smanjenja nasilja nad ženama

Kategorija: Lično ; Datum: 25. 05. 2021. ; Autor: Miloš Đajić

Kao, sada već mogu reći, dugogodišnje partnere UN Women kancelarija u Srbiji me je pozvao da učestvujem u zanimljivom obrazovnom programu „Primena nauke o ponašanju za smanjenje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“. Njega su UN Women organizovale u partnerstvu sa Univerzitetom Columbia. Sećate se da smo 2018. sa Huseinom Everold radili na COMBI metodologiji i promeni ponašanja komunikacijom.

Sam kurs je bio podeljen u 6 celina i održan je online. Profitirali smo zbog pandemije i imali priliku da nas profesor Kai Ruggeri sa Columbia univerziteta koji se bavi naukom o ponašanju podučava i usmerava na dostignuća koja oni primenjuju. Ova nauka se mnogo koristi u ekonomiji ali i u drugim oblastima. Jako je važna za komunikaciju jer nam pomaže da putem različitih poruka i modela utičemo i menjamo ponašanje ciljne javnosti.

Znate da je tema nasilja nad ženama kompleksna i zahteva različite pristupe. Ovo je bila prilika da o nasilju razmišljamo i na neki drugi način koristeći naučni pristup i različite tehnike promene ponašanja. Radeći na predlogu muškarci protiv nasilja prema ženama pokušao sam da primenim naučeno i stvaorim nešto inovativno.

Ukoliko želite da nam se priključite možete OVDE potpisati Povelju “Muškarci protiv nasilja prema ženama” 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh