Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Jedna fotografija i 200K ljudi

Kategorija: Lično ; Datum: 17. 07. 2019. ; Autor: Miloš Đajić

Ovo je priča o jednoj fotografiji koja je dostigla 200K pregleda na Google mapama. Znate da već godinama promovišem SONY Xperia telefone. Često tokom dana fotografišem, pokušavajući da dostignem majstore čije fotografije svakodnevno gledamo. SONY XPERIA telefoni su mi odavno prirasli srcu. Njihov dizajn, vrhunska kamera, jačina boja, stabilnost rada, a sada i veštačka inteligencija pomažu u fotografisanju.

U zimu 2018. godine prvi put smo otišli na skijanje u Francusku. Skijalište koje smo izabrali je pozanti #Serreche. Četvrti dan boravka tamo otišli smo na izlet u susedni Montgenevre. Montgenevre je skijaški centar na samoj granici Italije i Francuske. Tamo nas je dočekao skijaški dan kao iz snova: novi sneg, plavo nebo i sunce bez oblačka. Novi sneg koji je padao prethodna dva dana se presijavao na suncu stvarajući onaj efekat disco lampica. Za nas skijaše ništa više nije potrebno da bi nam srce bilo puno.

Inje XperiaXZ

Otkrivali smo ovaj ski centar lagano. Prvo smo se zagrejali sa jedne strane brda odvozavši nekoliko crnih staza na ski liftu po svežemsnegu.  Onda smo prešli sa druge strane mesta gde smo prešli granicu. Obožavam taj osećaj koji nudi Evropska unija da možeš da se krećes slobodno gde hoćeš bez obzira na granice.

Odlazeći u Italiju radovali smo se pauzi i ručku u Italiji. Svi obožavamo italijansku kuhinju i već su krenula naručivanja i pitanja da li će biti piza? Prvi put smo tu i nismo imali pojma gde koji od restorančića na stazi ćemo da izaberemo. Posle jedne divne sunačne udoline ugledasmo kućicu koja je bila sva u snegu. Kao nacrtana iz onih knjiga ili filmova iz Alpa. Restoran se zvao Chalet Monsolei. Imali su i WiFi tako da smo svi bili namireni. Nakon divnog ručka tu je nastala ova fotografija koji je kasnije videlo 200.000 ljudi. Od 2700 postavljenih fotografija na Google mapama sa različitih mesta ova je najpregledanija.

I sad ja zamišljam ko su ti silni ljudi koji u jednom malom skijaškom centru traže mesto za pauzu i ručak? Ako ih je moja fotografija motivisala nadam se da su uživali u ručku, osoblju i atmosferi kao što smo i mi uživali.

Hvala SONY Srbija i agenciji DRIVE – u na dosadašnjoj podršci.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Share
Tagovi: , , , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh