Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Ko ako ne mi?

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 05. 03. 2019. ; Autor: Miloš Đajić

Ovih danas ubrzano teku prirpeme za prvi Zoran Đinđić hakaton, takmičenje kojim želimo da na inovativan način obeležimo 16. godina od ubistva Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije. Digitalno vreme u kojem živimo zahteva i digitalne odgovore.

Razgovarajući sa mnogima vidim da mnogi ne razumeju koncept hakatona i uopšte unapređenje digitalne zaostavštine Zorana Đinđića. Setite se samo akcije “Najveći Car” koju je pre neku godinu pokrenuo Istok. Upravo takve ideje su nam neophodne, kreativne, interesante, korisne …

Hakaton

Hakaton je takmičenje, na kom tim ljudi planira, dizajnira i razvija svoj online projekat, bilo da li je to aplikacija, kviz, web stranica, igra ili nešto sasvim drugo u roku od 24 časa koliko je njegovo trajanje. Cilj ovog hakatona je da unapredimo prisustvo lika i dela dr Zorana Đinđića na Internetu i da ga približimo mladima kroz kanale koji oni danas koriste. To mogu biti razne ideje koje bi povezivali sa Google maps, ili sa datumima, govorima, sastancima… Materijal koji je prisutan u virtuelnom muzeju će biti na raspolaganju takmičarkama i takmičarima.

Prijave

Ovo takmičenje je namenjeno mladima uzrasta od 15 do 30 godina i održaće se 9. i 10. marta u Beogradu. Prijave su otvorene do 5. marta 2019. godine na Hakaton Zoran Đinđić. Osim prijava kompletnogh tima, moguće su i pojedinačne prijave zainteresovanih, a u tom slučaju timove će oformiti organizatori.

Voleo bih …

…da se svi mladi koji ga i danas vole i imaju znanja i veštine prijave na takmičenje; da svi koji cene njegovo delo nastave da prenose sve ono vredno što je za ovu zemlju on uradio i na Internetu; da, kao i mnogo puta do sada pokažemo da ideja i sećanje na njegovu viziju žive i danas.

Ko ako ne mi?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh