Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Nasilje je eskaliralo

Kategorija: Socijaldemokratija ; Datum: 14. 12. 2018. ; Autor: Miloš Đajić

Pre tri dana je novinar iz Vrčina Milan Jovanović ostao bez svoje kuće i svega što je u životu stekao. Pre tri nedelje pretučen je Borko Stefanović iz Levice Srbije. Mizoginija u javnom prostoru je u ekspanziji, i postala je nažalost oblik političke borbe. Od subote uveče nasilje na društvenim mrežama uz zloupotrebu teme rodne ravnopravnosti ne prestaje. Policija koliko vidim nije do sada uspela ništa da uradi. Predsednik se oglasio 30 sati posle događaja ali samo na Twitteru. Počele su da pristižu reakcije i međunarodnih institucija. Sloboda izražavanja je odavno ugrožena i sve ono što se godinama govori o ugroženosti novinarai novinarki poprima tragične razmere.

Foto: Zig info Vrčin i Cenzolovka

 

Svih ovih godina upozoravam na narastajuće nasilje i da sa nasiljem ne smemo da se igramo. Sada je nasilje preraslo u teror i mora se zaustaviti. Oni koji su ga sve ovo vreme dozirano koristili izgubili su očigledno poluge kontrole i ono je prevazišlo njih same. Neki u našem društvu, koji su bili ohrabrivani i verovatno učestvovali u različitim oblicima organizovanog nasilja, sada smatraju da je sasvim normalno napasti bilo koga ko nam iz nekog razloga smeta. To se mora sprečiti i zaustaviti!

Nasilje možemo zaustaviti samo mirno i to tako što ćemo se aktivno boriti protiv njega podižući glas na svakom mestu i naravno pokazujući solidarnost sa onima koji su napadnuti.

Zato izađimo na protest sutra, a pomozimo Milanu Jovanoviću i danas!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh