Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Zašto želim da učestvujem na Spark.me 2018 konferenciji – 5 razloga za odlazak na Spark.Me

Kategorija: Politička komunikacija ; Datum: 02. 03. 2018. ; Autor: Miloš Đajić

Bio sam na mnogo digitalnih konferencija poslednjih godina, ali nijedna od njih nije sveobuhvatna kao Spark.Me. Do sada sam tri puta prisustvovao fantastičnim Spark.Me konferencijama koje su me svake godine inspirisale da učim, napredujem i delim znanje i informacije koje sam na njima čuo.  Za one koji ne znaju, #Sparkme je konferencija koja okuplja lidere i liderke iz poslovnog sveta, sveta tehnologije, inovacija i marketinga, startapova i, pre svega, ljude željne znanja.

Učenje

Danas više niko ne postavlja pitanje da li treba ili ne treba stalno učiti. Tehnologija toliko brzo napreduje da moramo naučiti kako da se odučimo od starih znanja i naučimo nova. Ja volim da učim jer samo na taj način mogu razumeti sve promene koje se u svetu dešavaju, ali pre svega promene u ponašanju ljudi. Kao neko ko se godinama bavi komunikacijom, od predavača na Spark.Me sam naučio mnoge komunikacijske trikove i primere dobre prakse.  Kao što jednom prilikom reče jedan od predavača na nekom od prethodnih Spark.Me: “Konferencije mogu biti opasne, jer izlazimo iz zone komfora”. Ali upravo nam je taj izlazak iz zone komfora neophodan da bismo učili i menjali se. Čak i kada vam se čini da sve znate i da ste sve čuli, okupljanja ovog tipa i samo okruženje u toku dešavanja vam daju priliku da sistematizujete postojeće znanje, sagledate druge perspektive, iskoristite vreme za razmišljanje i razgovore sa drugim ljudima. Inače, prvi i glavni govornik na ovogodišnjoj Spark.Me konferenciji je Mark Šejfer (Mark W. Schaefer), koji vodi jedan od 10 najpopularnijih marketinških podcasta The Marketing Companion. Mene recimo više zanima njegova knjiga  The Tao of Twitter (najprodavanija knjiga na svetu o Tviteru).

 

 

Povezivanje

Ja volim ljude i volim da čujem šta su dobro u poslednje vreme uradili, osmislili, pročitali… Mnoge od njih sad već više od deceniju pratim na različitim servisima Interneta i uvek mi je drago da ih i lično upoznam. Zato je Hanino čuveno “Kad avatari ožive” veoma važno jer produbljuje već uspostavljene odnose koje smo ostvarili i otvara nove mogućnosti koje se u atmosferi dobre energije i inspiracije na Spark.Me mogu produbiti. Oduvek govorim da konferencije obogaćuju. Pre svega omogućavaju vam da u jednoj opuštenoj atmosferi upoznate nove zanimljive ljude i razmenite ideje, iskustva i misli. Raznovrsnost ljudi koji  posećuju Spark.Me vam omogućava da sretnete ljude iz regiona, pre svega iz Makedonije i Albanije, za šta nemate često priliku. Ovde imate i dodatnu mogućnost da vidite koji regionalni Start up projekti su bili aktuelni u poslednje vreme i da se sa njima povežete i razmenite iskustva. Osim znanja, Spark.Me je odlična prilika za Networking jer su predavači većinu vremena prisutni u sali i dostupni za razgovor, što uvek može da pomogne u promociji vaših ideja i biznisa.

Trendovi

S obzirom na kvalitet i renome predavača budite uvereni da ćete na Spark.Me dobiti informacije i pre svega predviđanja šta je to “što se iza brda valja”. Obožavam Spark.me ekipu, jer pred nas uvek postavljaju nove Spark izazove.  Na taj način nas već pred konferenciju podstiču da izađemo iz pomenute zone komfora.

Pre neki dan nas je negativan tvit Kajli Džener  koji je bio uzrok pada akcija kompanije Snap Inc za 7,2 odsto (1,3 milijardi $) podsetio na 2016. i globalnu pomamu za Snapchatom, na koju nas je “naterao” upravo Spark.Me tim.

Ove godine ja očekujem da se razgovara oko fake news, jer vidimo da se mnoge stvari oko pravila oglašavanja menjaju da bi se smanjila mogućnost stranog mešanja i uticaja na birače u USA. Biće jako zanimljivo čuti šta se u vezi sa tim velikim problemom koji ugrožava temelje demokratije planira. Osim ovih tema verujem da će i podkast biti jedan od važnijih pojmova koji će se obrađivati.

 

Zabava

Spark.Me je opuštena konferencija. Na njoj možete videti predavače koji predaju bosi, svi su u Spark.me majicama, nema one uštogljenosti koju mnoge druge konferencije promovišu kao neku vrstu elitizma. Meni to prija. Osim toga, energija organizacionog tima, koji čine pre svega mladi ljudi, miris mora, pozitivna atmosfera i predavači koje ona isto tako ponese, čine da je na ovoj konferenciji veoma zabavno. Pauze u programu konferencije možete iskoristiti i za prvo ovogodišnje kupanje u moru. Tradicionalna žurka kraj bazena je uvek bila odlična. Takođe vožnja brodom dan nakon konferencije u potpunosti ostavlja utisak nečeg vrednog u šta ste investirali svoja tri dana.

Inspiracija

Moje korisničko iskustvo sa Spark.Me ekipom je nešto što daje energiju i inspiraciju za čitavu narednu godinu. Nekako oni su uvek davali ideje i otvarali nove horizonte kako u samoj organizcaiji konferencije, tako i u njenom dizajnu. Obožavam način na koji nas inspirišu da delimo sadržaj na našim nalozima. U tome su neprevaziđeni. Jedva čekam da vidim šta su novo smislili i kako će nas inspirisati da se fotkamo, pišemo, delimo, zabavljamo i uživamo. Energija sa kojom organizuju Spark.me naprosto nosi sve koji su u njihovoj blizini. Dovoljno je samo da se prepustite i dobre vibracije će vas držati još dugo vremena nakon konferencije. Već samim tim što je na moru, za nas kontinentalce ova konferencija je dovoljno inspirativna.

Ovo je samo mali deo utisaka koje sam svih ovih godina sakupio. Zbog svega iznetog ja biram Spark Me kao mesto za učenje i razvoj. I ako smo preko društvenih mreža sa mnogim predavačima i učesnicima svakodnevno u kontaktu, jedva čekam novu priliku za susrete sa svim tim divnim ljudima!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh