Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Veliki piknik Beogradske filharmonije

Kategorija: Lično ; Datum: 27. 06. 2017. ; Autor: Miloš Đajić

U nedelju, 2. juna, na Ušću, održan je prvi veliki koncert na otvorenom Beogradske filharmonije. Koncert je održan  na temelju gde bi u budućnosti trebao da se izgradi zgrada za njihov novi dom. Toliko sam se radovao, da sam pomerio i put na koji sam trebao da idem, samo da bi prisustvovao tom, za mene, važnom događaju. Od prve najave koncerta, radovao sam se i učestvovao u svim aktivnostima koje su uključivale ljubitelje zvuka filharmoničara i gladne klasične muzike. Glasao sam za program, pozivao prijatelje i prijateljice, promovisao sam događaj…

Beograd je opet pokazao da je veliki. I pored toga što naša zemlja više nema ni radio stanicu na kojoj se može čitavog dana slušati klasična muzika na Ušću se skupilo preko 20.000 ljudi. Reke ljudi sa svih strana su se slivale na Ušće. Sam koncert je bio veličanstven. Nekoliko puta sam se naježio na zvuk i atmosferu koja je napravljena. Zvuk, i ako možda za neke nedovoljno glasan, je zvuk koji se obično čuje na ovakoj vrsti koncerata. Čini mi se da su mnogi očekivali jačinu zvuka rok koncerta koja nije moguća. Koleginice i kolege, vođene iskusnim dirigentima, su pokazale sav raskoš svog talenta i veštine. Inače ovo je bila i premijera novog šefa dirigenta Bg filharmonije maestra Gabrijela Felca.

Ponašanje beograđanki i beograđana divno. Svi su poneli stvari za piknik, posedali i uživali. Video sam neke u publici koji su doslovce shvatili piknik, pa su od kuće poneli ćufte i dva sosa. Fali nam više ovakvih kulturnih događaja koji će približiti muzičku umetnost široj publici.

Sve u svemu jedno nezaboravno veče i divno iskustvo koje će verujem sledećeg puta biti još bolje.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh