Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Zaustavite napade

Kategorija: Socijaldemokratija ; Datum: 15. 11. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Kroz kampanju #noviaktivizam sam svakodnevno govorio da kao stranka moramo štiti pojedince/ke koji su napadnuti ili ugroženi. Taktika vlasti je da se svako od nas oseti sam, ugrožen i bespomoćan. Tada smo svi lake mete. Tako sprečavaju društveno povezivanje i atomizuju potencijalni Otpor! Pre par meseci sam u sličnoj situaciji regovao na napad na aktiviste/kinje NDM BGD i kao odgovor dobio pretnju krivičnom prijavom. Naravno od toga nije bilo ništa, jer nema elemenata krivične odgovornosti. Ali cilj je bio da me zasraše.

I ako sada nisam u poziciji da govorim u ime stranke, želim da ponovo podignem glas i osudim hajku koja se već danima vodi protiv aktivista/kinja civilnog sektora, novinara/ki i branitelja/ki ljudskih prava. Prvo su prošle nedelje na naslovnu stranicu stavili “dva moguća scenarija”  uz najavu da će stradati neko od neistomišljenika AV, a onda danima, koleginice/ge, preciznije saborce, stavljaju na naslovne stranice provladinih tabloida.

U mojoj Srbiji za koju se borim to je mnogo strašno i opasno. I dalje verujem da će doći dan i svanuti sloboda, a odgovorni za ovakvo postupanje odgovarati. Želim da apelujem još jednom na sve ljude u vlasti da dignu glas i zaustave napade dok još nije kasno.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh