Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Ključne odlike DS moraju biti brzina, skromnost i efikasnost

Kategorija: Demokratska stranka, Lično ; Datum: 30. 09. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Intervju objavljen u dnevnom listu DANAS objavljen 21.9.2016 godine

Zalažem se da svaki potpredsednik ima svoja zaduženja i da na taj način jasno podelimo odgovornosti i kreiramo timski duh

Na ovim izborima mi biramo između dva stila liderstva od kojih je za mene Pajtićev taj koji dokazano menja praksu Demokratske stranke.

Suština ovih izbora je da pokažemo hrabrost da slobodno i savesno biramo. Ključne odlike naše organizacije moraju biti brzina, skromnost i efikasnost, kaže za Danas Miloš Đajić, jedan od kandidata za potpredsednika DS.

Kao motive za svoju kandidaturu on navodi da želi da pomogne Demokratskoj stranci i njenom političkom razvoju.
14390672_10155256722728916_7499186291471138411_n

– Zalažem se da svaki potpredsednik ima svoja zaduženja i da na taj način jasno podelimo odgovornosti i kreiramo timski duh. Ovo su prvi izbori po sistemu “jedan član/ica jedan glas” za koje se ja borim još od 2006. godine. Za njih sam kandidovao #noviaktivizam, zajedno sa Gordanom Čomić, koji podrazumeva pre svega solidarnost i brigu o ljudima. Kao aktivista već decenijama učestvujem u borbama za promene u Srbiji, a smatram da upravo Demokratska stranka otvara prostor da se takva borba nastavi i nova borba započne – objašnjava on.
Na pitanje šta predlaže za unapređenje rada DS, odgovara da ima mnogo planova i ideja kako da Demokratska stranka ponovo bude tačka okupljanja, dobro mesto za aktivan rad na koje će ljudi rado dolaziti.

– Ključne odlike naše organizacije moraju biti brzina, skromnost i efikasnost. U današnjem svetu ne jedu veliki male već brzi spore, zato Demokratska stranka mora biti brza i efikasna. Neophodna nam je ponovna izgradnja organizacije DS na principima aktivizma, sposobnosti, političke odgovornosti, rezultata, etičnosti i učešća, korišćenjem IT tehnologija. Želim da aktivizmom razbijemo oklop društvene apatije i da DS prati korak građanskih pokreta i inicijativa – navodi naš sagovornik.

Đajić podržava Bojana Pajtića u trci za predsednika stranke. To objašnjava rečima da su u vreme Pajtićevog predsednikovanja zaživele dve njemu važne stvari u DS, Etički odbor i neposredni izbori.

– Osim toga, Bojan Pajtić je pokazao strpljivost i otvorenost, a godinu i po dana, koliko je bio na čelu stranke, nije dovoljno da pokaže sve svoje liderske potencijale. Za Demokratsku stranku bi bilo dobro da predsednik stranke bude i poslanik – smatra on.

Na pitanje ima li neku zamerku na račun Dragana Šutanovca, takođe kandidata za prvog čoveka DS i kako će s njim sarađivati ukoliko Šutanovac pobedi a i on bude izabran za potpredsednika, Đajić odgovara da nikome od kandidata za predsednika ili kandidata i kandidatkinja za potpredsednike i potpredsednice ništa ne zamera, jer su to sve njegove koleginice i kolege koje imaju svoje ideje kako treba da izgleda DS 2020.

– Na ovim izborima mi biramo između dva stila liderstva od kojih je za mene Pajtićev taj koji dokazano menja praksu Demokratske stranke. Suština ovih izbora je da pokažemo hrabrost da slobodno i savesno biramo. Svi kandidati i kandidatkinje moraju biti svesni da je na pobednicima velika odgovornost da stvaraju atmosferu razumevanja i saradnje, jer danas za svakog u Demokratskoj stranci ima mesta, a i mnogo posla – ukazuje Đajić.

Upitan šta DS nudi građanima i šta mu govori podrška od šest odsto na poslednjim izborima, on odgovara da je podrška birača na izborima 24. aprila pokazala da je važno da Demokratska stranka postoji ali da je neophodno i da se ona promeni.

– Ta podrška je pokazala da građanke i građani žele da znaju ko će u “Srbiji posle Vučića” biti odgovoran za razvoj, za dijalog i političku odgovornost. Kada budem izabran za potpredsednika, Demokratska stranka će ponuditi novu političku praksu kojoj vlast po svaku cenu nije cilj i koja beskompromisno stoji na braniku demokratije i vladavine prava. Nudim neprekidan razgovor sa ljudima koji žele da podrže DS, želim da zajedno gradimo aktivizam i kritičnost, da se slušamo, čujemo i razumemo – zaključuje Miloš Đajić.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh