Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Mesto gde branimo princip

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 18. 09. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Danas je “Parada ponosa” iliti popularno u svetu PRIDE. Još jednom želim da pozovem sve one kojima je stalo do slobode da danas u 12h dođu na Slaviju.

Godinama se, kako na blogu , tako i u javnosti borim za pravo na slobodno okupljanje, jer je za mene princip svih vrsta sloboda i poštovanja ljudskih prava jako važan princip u politici. Bez njega nema demokratije, a bez demokratije nema razvijenog društva. Kandidujući #noviaktivizam upravo kandidujem aktivnu odbranu tog principa.

Za LGBT zajednicu nasilje je jedan od najvećih problema. Nasilnici u našem društvu misle da na taj način reše svoje frustracije i nametnu željene modele ponašanja. Tome se mora stati na put, jer danas je nasilje usmereno na osobe drugačije seksualne orijentacije, a već sutra će biti usmereno na svaku različitost. Tek o nasilju prema ženam ne bih ovoga puta. Mnogo je nerasvetljenih slučajeva nasilja i nedopustivo je da oni ostaju negde u fiokama institucija. Znamo da zbog nepoverenja u institucije većina napada ostaje neprijavljena, a i kada se nasilje prijavi počinioci se ne pronalaze. Taj začarani krug se mora prekinuti.

baloni

Srbija ne možemo biti demokratsko razvijeno društvo ukoliko se bilo koji član tog društva plaši da se kreće u javnom prostoru. Zato Prajd predstavlja ugaoni kamen u izgradnji slobodnog i demokratskog društva. Zamislite da svakodnevno kada izlazite iz kuće morate da razmišljate da li ste obukli ovo ili ono što će možda nekoga isprovocirati na nasilje. Uvek ću se boriti protiv društva nasilja i diskriminacije u kome se nasilnici osećaju moćno i nedodirljivo.

evo kako je bilo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Mesto gde branimo princip, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share
Tagovi: , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh