Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Demokratska hrabrost

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 15. 09. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Verujući u ostvarenje demokratskih ideala danas proslavljamo deveti Međunarodni dan demokratije. Kandidujući se ove godine na prvim unutarstranačkim direktnim izborima za potpredsednika Demokratske stranke prisećam se, za mene jako dugog procesa osvajanja unutarstranačke demokratije, koji je do ovih izbora doveo. O direktnim neposrednim izborima po sistemu “jedan član jedan glas”,  smo u stranci počeli da pričamo odavno. Pre deset godina smo na Skupštini stranke usvojili izmene Statuta koje su to po prvi put omogućile. Tada su i održani prvi neposredni izbori u opšrinskom odboru DS Rakovica. Verujući u demokratiju uvek sam se zalagao za što neposredniji izbor, jer sam siguran da je demokratija vrednost za koju se treba i vredi boriti.

Demokratski za Demokratsku!

democracy

Danas, možemo reći da smo osvojili tu, za mene, jako važnu slobodu direktnih izbora. Goca i ja smo kandidovali #noviaktivizam upravo verujući da se osvojena sloboda mora razvijati. Zato ko god da bude izabran u rukovodstvo na ovim izborima imaće važan zadatak da nastavi da razvija i unapređuje unutarstranačku demokratiju. Mi smo spremni za taj zadatak znajući kolika je vrednost učešća i timskog rada.

Kažu da demokratija podrazumeva pravo i odgovornost. Ono što očekujem od članova i članica Demokratske stranke je da iskoriste svoje pravo, budu aktivni i izađu u što većem broju, uz svest o odgovornosti da na ove izbore ne sme pasti ni jedna senka sumnje. Glasajući slobodno pokazujemo političku zrelost i hrabrost.

 

Ako danas u svojoj stranci nismo spremni da biramo slobodno i hrabro, kako mislimo da pokažemo hrabrost u rušenju ove vlasti.

 

skupstina

Kandidujući #noviaktivizam Goca i ja želimo aktivno članstvo koje će uvek biti “pogonsko gorivo” Demokratske stranke. Bez aktivnog članstva nema aktivizma, a bez aktivizma nema pobede!

Generalna skupština UN je 2007. donela odluku o proglašenju 15. septembra za Međunarodni dan demokratije, pozivajući sve članice, vladine i nevladine organizacije da ubuduće taj dan obelažavaju kao dan borbe za ostvarenje demokratskih ideala. Tada je potvrđen stav da je “demokratija univerzalna vrednost, zasnovana na slobodnoj volji naroda da odrede svoj politički, ekonomski, kulturni i društveni sistem i u potpunosti učestvuju u svim aspektima života”.

14322493_848892655246218_7465407893744726039_n

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh