Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Bez mladih nema šanse za #noviaktivizam

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 12. 08. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Svim mladima i svima koji se tako osećaju čestitamo Međunarodni dan mladih. 

Danas biti mlad u Srbiji a i u svetu znači biti u priličnoj neizvesnosti u vezi sa svojom budućnošću, biti više nezaposlen, nego zaposlen, i u razvijenom i u nerazvijenom svetu. U Srbiji, istraživanja nam kažu da, su mladi ljudi u velikom riziku od siromštva, da su izloženi i školskom i drugom nasilju, bez posla i bez jasne perspektive. Posebno je teško mladim ženama pritisnutim patrijahalnim okruženjem sa dodatnim izazovima za njihova prava i slobode.

Znajući sve to i učestvujući godinama u radu sa mladima i za mlade jedna od važnih stvari u programu koji smo Goca i ja izložili je upravo uključivanje mladih i otvaranje većeg političkog prostora za rad u Demokratskoj stranci.

Unutarstranački izbori koji su pred nama su prilika da članovi i članice Demokratske stranke izaberu rukovodstvo koje će voditi aktivan dijalog sa mladima, obezbediti im prostor za učešće u odlučivanju, i u stranci i u društvu, i pretvoriti sve fraze o mladima u dela.

 

0-youth

Da bismo stvorili alternativu aktuelnoj vlasti, u koju će mladi imati poverenja i u čijoj politici će videti svoju šansu, moramo ih uključiti u donošenje odluka. Jer ako želimo ikakvu budućnost, moramo je stvoriti zajedno, međugeneracijski i moramo je stvoriti sada, da bi je uopšte bilo.

Zato i kažemo da bez mladih nema šanse za #noviaktivizam Verujemo da ćemo u sledećim danima imati prilike da razgovaramo o svim problemima koji muče mlade danas u Srbiji i u Demokratskoj stranci.

Međunarodni dan mladih je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija 1999. godine i od tada se obeležava svakog 12. avgusta. Obeležavanjem ovog dana skreće se pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata. Prvi Međunarodni dan mladih je obeležen 2000. godine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh