Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Prelivanje sadržaja

Kategorija: PR ; Datum: 20. 06. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Pisao sam i govorio mnogo puta o prelivanju sadržaja sa Interneta u klasične medije. Snimak sinoćnje oluje je do sada je moj najgledaniji sadržaj, na društvenim mrežama, koji sam postavio ikada. Zahvaljujući tome što se moj Vine video našao na stranici Kurira pregledan je preko 180.000 puta za manje od 12 sati.

Snimajući sinoć oluju u dva formata (nije mi pala na pamet ideja da uradim i treći onaj na FB) na Perscope – u i Vine – u mogao sam da uporedim i njihovu snagu. O tome kako se pozicioniraju platforme za prenošenje live video sadržaji pisao je Miloš a svom blogu. Verujem da će ovaj post biti samo uvod i prilika za iznošenje iskustava u o potencijalu različitih video formata koji vam omogućavaju da uživo prenosite stvari oko vas.

Statistika

Vine

vine

 

Periscope

periscope

Rezime

Oba video materijala su postavljena na Twitter jedan za drugim sa nekoliko minuta razmaka što znači da je publika bila gotovo identična. Njihovo trajanje je različito, a vidimo da je doseg bio korektan. Otprilike malo više 3.000 ljudi je imalo priliku da ovaj sadržaj vidi u na svom timeline -u. Vine ima značajnu prednost u broju interakcija u odnosu na Periscope. Ono što može biti razlog za ovkvu razliku je i to da je video na Vine -u kraći i da je bio prvi postavljen. Naravno ništa od ovoga nije doprinelo da se video vidi toliko mnogo puta.

Zaključak je da je ovom značajnom broju (200.000) loops (pregleda) jedino doprinelo integrisanje ovog video materijala u Kurirov post o nevremenu. 

statistika

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh