Živeo 8. mart

8. mart ,međunarodni  dan borbe za ženska prava i emancipaciju, je za mene značajan datum, jer predstavlja simbol borbe za rodnu ravnopravnost. Ta borba ne prestaje ni danas, jer žene i dalje trpe različite nepravde, nasilje i diskriminaciju. Sa koleginicama i kolegama kandidatima za poslanike i poslanice smo u Knez Mihajlovoj delili letke Demokratske stranke. I u ostalih 26 gradova su koleginice i kolege bile vredne i činile isto.

2016-03-08-DS-Osmi-mart-46

Nema bolje stvari da proveriš iskrenu nameru za dijalog od razgovora sa ljudima na ulici. Radovao sam se dobrom odzivu žena koje su prihvatale naš letak. Ovo je bila još jedna prilika da slušamo šta građanke imaju da nam poruče. Demokratska stranka je ovoga puta ponudila rešenja na najvažnije probleme žena.

  • da žene slobodno odlučuju o svom životu, telu i zdravlju;
  • minimum 30% žena na mestima odlučivanja;
  • dostojanstven život bez nasilja;
  • socijalnu sigurnost i brigu o zdravlju žena;
  • ekonomsku nezavisnost, dostojanstven rad i jednake zarade;

Demokratska stranka se već dvadeset šest godina zalaže za politiku rodne ravnopravnosti. Mi menjamo društvene uloge žena i muškaraca. Siromaštvo ne sme biti lice žena Srbije.  Nama treba pravedno društvo ravnoprvanih. Bez ravnopravnosti svih nas, nema razvoja Srbije u celini. Samo zajedno, solidarno i ženski uporno za to se možemo i izboriti.

8martDS1+2

 

 

Prijava na newsletter

Sa društvenih mreža