“Na koga je povika taj najviše smeta”

Juče sam prvi put bio u karavanu Demokratske stranke koji je posetio Kikindu. Kikinda, divna varoš na severu Banata poznata po sovama, aktivnom civilnom sektoru i dragim prijateljicama i prijateljima sa kojima sam mnogo aktivističkih akcija pokrenuo i delio. Juče sam na VK radiju imao i prvu priliku za medijski nastup u ovoj kampanji. Kada snimak postave na youtube biće postavljen i ovde.

Kao i u svakom gradu akcijašili smo na glavnom trgu pričajući sa građankama i građanima. Ostala su mi u sećanju dva dijaloga. Jedan je sa starijim gospodinom koji je rekao rečenicu iz naslova

“Na koga je povika taj najviše smeta i zato ću ja glasati za Pajtića”   

Bio je zadovoljan što je imao priliku da isto to ispriča Nataši Vučković. Pokupio je materijal sve x 2 da ima i za suprugu 🙂

natasa

Druga situacija koja mi je ostala u sećanju je mlađa žena kojoj sam prišao materijal Demokratske stranke i svoj letak i koja je zastala da popriča. Naravno tema je bila posao koga u Kikindi nema i problemi mlađih ljudi. Rekla mi je “Sviđa mi se ovo što ste napisali i podržavam ali kako da Vam verujem?” Rekoh joj “ja sam ovde, pkazujući joj na letku, ostavio sve kanale komunikacije otvorenim i uvek ćete moći da dođete do mene, a ja ću čuvati vaš glas i vrednosti koje delimo. Pogledajte na blogu šta sam sve radio pa odlučite.”

Ono što nam je u ovih nekoliko dana do izbora potrebno je upravo svest o važnosti izlaska na izbore. Pokažimo da se ne plašimo.  Na listi broj 2. “Za pravednu Srbiju” ima mnogo novih ali iskusnih lica koja će znati da sačuvaju i opravdaju svaki povereni glas.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
"Na koga je povika taj najviše smeta", 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share

Prijava na newsletter

Sa društvenih mreža