Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Ničim izazvano u “Vijestima”

Kategorija: Politička komunikacija ; Datum: 09. 04. 2015. ; Autor: Miloš Đajić

Kao i svakog četvrtka  (9.4.2015. prim.aut.) uputio sam se za Novi Sad na časove Akademiju. Između prvog i drugog časa stigla mi poruka drugarice iz Podgorice što se ne javim, kada sam se instalirao u Podgorici, da pijemo kafu. Iznenađeno odgovorih da bi bilo lepo da sam u PG ali da je prvi najavljeni odlazak na Spark.me konferenciju. Pitah je šta su napisali ali ostah bez odgovora…. Nakon toga stiže fotografija strane iz novina gde sam ja tobože angažovan da radim za Socijalističku narodnu partiju (SNP).  Najviše mrzim takve dane koji zbog neke gluposti potpuno promene tok. Sedim na kolokvijumu nerviram se zbog teksta. Razmišljam ko bi imao interes da tako nešto napiše.

poruka

Crna Gora i ja

Poslednji put sam u Crnoj Gori bio letos, a pre toga na Spark.ME konferenciji. Poslednji trening iz političke komunikacije sam održao u martu 2013. godine. Za SNP sam radio jednom 2009. godine i ostali su mi dužni para tako da se više nikada nisam hvatao u kolo sa njima. Tada, 2009. godine, kada sam radio bilo je više prijateljski, jer se sa Srđanom i Snežanom znam još od 2005. godine sa Godišnje škole BFPE. Srđana sam nekoliko puta nakon toga video kada je dolazio na skupove DS. Uljudno smo se pozdravili i ništa više od toga. Iskreno moram priznati da me je ljudski pogodilo što se niko od njih nije javio taj dan i objasnio bar svoju verziju događaja. To govori mnogo o njima i načinu kako doživljavaju međuljudske i profesionalne obaveze.

vest

Tehnika obračuna

U političkim obračunima česte su ovakve situacije kada jedni da bi naudili drugim podmeću informacije novinarima ili u dogovoru sa njima prave ovakve tekstove. Prvo su plasirali vest kao nešto značajno i to na drugoj strani novina (ako sam dobro razumeo), a zatim zbog moje reakcije i demantija, koju su verovatno i priželjkivali, nastavljaju da o tome pišu još koji dan. Danas očekujem najavljeni odgovor novinarke.

reagovanje

Novinari/ke danas

Ono što ne sme da bude profesionalni standard je da vi objavite informaciju bez da ste imali sagovornika sa druge strane. Vijesti koje ja doživljavam kao ozbiljnu novinu koju volim da čitam kada sam u Crnoj Gori ne bi smele sebi to da dopuste. Istina, koju sam kasnije u četvrtak saznao kada sam poslao demanti, je da su oni pokušali da me pitaju, doduše oko 3 popodne u sredu. Poslali su mi mail ali je na žalost on je završio u spamu (đubretu). To znači da ne možete da se oslonite na neku info koju ste dobili i da u današnje vreme i uz sve alate i društvene mreže, podrazumevate da neko neće da vam odgovori ako ste mu samo poslali  e mail. Valjda postoje načini da dobijete povratnu info da je neko uopšte video mail? Očigledno se mnogima žurilo tako da su obajvili izmišljenu info o tome da ja u nekom projektu učestvujem. Da li tog projekta ima ili nema ja ne znam ali ja o njemu nemam pojma niti bi prihvatio da ga vodim iz gore navedenih razloga.

 Zaključak

Nadam se da će današnji odgovor biti “izvinjavamo se gospodinu Đajiću koga smo našom greškom povezali sa SNP projektom” i da će nadalje nastaviti da se sa njima bore oko toga da li projekta ima ili nema.

P.S. na žalost stigao je bahati odgovor da sam u stvari ja kriv što se netačna informacija našla u njihovim novinama uz ponavljanje neistine. Da je novinarka imalo bila istraživački nastrojena mogla je da vidi poslednji post na blogu kada je napravljen i gde sam ja sve bio u poslednje dve nedelje. Neprofesionalno krajnje ali njima na čast. Alal im vera na pouzdanim izvorima. Nadam se da je ovim epizoda završena.

 received_10153831358293009

Demanti

Poštovani,

 

Obraćam Vam se povodom vesti objavljene dan 9.4.2015. godine u Vašem listu pod naslovom “Milić pravi svoj objektivan list”.

 

U tekstu je iznet niz neistina koji ugrožavaju moju ličnu i profesionalnu reputaciju i koje ovim putem najostrije demantujem. Ne radim za SNP, niti imam bilo kakve veze sa eventualnim izdavanjem nedeljnika koji će plasirati stavove njihove ili bilo koje druge partije. Nisam novinar, a kao osoba koja se bavi odnosima s javnošću i član Društva Srbije za odnose s javnošću smatram navedenu aktivnost potencijalno neetičnom.

 

Ja nisam čak ni kontaktiran ovim povodom iz Socijalističke narodne partije i stvarno ne znam odakle Vam ova potpuno netacna informacija. 

 

Posebno me je zabrinulo to što je u tekstu navedeno da su Vaši novinari pokušali da me kontaktiraju, što je neistina. Moji kontakti su dostupni svima koji znaju da koriste Internet pretraživač i uredno odgovaram na sve poruke i pozive, a svakako zahtev za ovakvom informacijom ne bih ignorisao.

 

U skadu sa evropskom praksom zahtevam da objavite ispravku ove vesti na istom mestu u sutrasnjem izdanju  i time barem delom ispravite nepravdu koja mi je naneta. S obzirom da ne zivim u Crnoj Gori trazim id vas da mi skenirate i posaljete stranicu na kojoj je objavljen demanti.

U suprotnom, biću prinudjen da se obratim pravosudnim organima.

 

 

S poštovanjem,
Milos
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

Jedan komentar

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh