Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

2013. godina – i svašta i ništa

Kategorija: Lično ; Datum: 02. 01. 2014. ; Autor: Miloš Đajić

Poslednje dane pred Novu godinu proveo sam sa princezama na Paliću. Iskoristio sam to vreme da koliko toliko sredim podatke iz 2013. godine. Od prošle godine radim na tome da disciplinujem sebe i zapišem šta sam sve radio tokom godine. Nekako od mnogobrojnih dnevnih obaveza ne stignemo da sagledamo kako statistički izgleda godina za nama. Ono što znam je da sam manje pisao na blogu, manje putovao i imao udes sa kolima. Godina za nama je bila dosta teška ali prepuna divnih  dnevnih trenutaka, susreta i dobre energije. Bilo je u njoj mnogo srećnih i radosnih trenutaka koji su ulivali optimizam i veru u ljude i to da se stvari u Srbiji mogu menjati na bolje 🙂

798220_10151249133426596_523554290_o

neki podaci

Nastavljajući započeto zapisivao sam većinu stvari koje sam radio u mali  blokčić, ustanovljen 2012., vodeći tako evidenciju. Ove godine sam pokušao da vodim i evidenciju sastanaka na kojima sam bio prisutan. Za razliku od 2012 u kojoj sam prešao 60.000 km ove godine sam prešao 55.000 km.  Održao sam 79 predavanja, prezentacije, seminara (2012 je bilo 82). Neki su trajali nekoliko sati, a neki i 4 dana. Imao sam preko 105 putovanja (150 ih je bilo 2012) i posetio neke stare i neke nove gradove ( Novi Sad, Zrenjanin, Alibunar, Odžaci, Andrevlje, Paraćin, Kruševac, Subotica, Apatin, Kikinda, Kragujevac, Svilajnac, Niš, Leskovac, Žabalj, Inđija, Srbobran, Topola, Čoka, Zlatibor,  Bela Crkva, Vrnjačka Banja, Zaječar, Fruška Gora, Kovačica, Novi Pazar, Prijepolje, Kraljevo, Palić, … kao i Skoplje, Konjic, Kozaru, Banja Luku, Beč, Podgoricu, Vodice, Komo,  Zagreb,  Sarajevo …) Što se medija tiče dao sam 15 izjava, kolumni i intervjua i imao 3 gostovanja. Ukupno sam zabeležio 247 sastanak, a bilo ih je sigurno i više.

Na Facebooku je ona izgledala ovako a na Instagramu ovako

15925710

Uspesi

Ova godina se sastojala iz mnogo malih dnevnih pobeda u kojima sam uživao. Održao sam svoje prvo predavanje na engleskom što mi je odavno bio cilj. Preskočio sam i tu važnu prepreku i sada mogu ozbiljnije da se spremam za sledeće situacije. Takođe prvi put sam radio u paru sa jednim američkim trenerom i hvala Aaronu na svemu.  Većina angažmana van Srbije je bila na temu komunikacije i strateškog planiranja. Naučio sam dosta toga o planovima Integriteta i produbio svoja znanja o funkcionisanju lokalne samouprave i rodnoj ravnopravnosti. Putovanja u Komo i Beč su me dodatno motivisala da nastavim na ličnom usavršavanju i borbi za opštedruštveno korisne stvari. Na jezeru Komo su se razvila nova prijateljstva koja me jako raduju. U Demokratskoj stranci mi je ponuđeno da vodim Resorni odbor za ljudska i manjinska prava i saradnju sa NVO, što za mene predstavlja veliki izazov i pokazuje da se i u stranci stvari menjaju. Imali smo priliku da radimo sa predstavnicima/cama političkih stranaka iz Tunisa što je dalo potvrdu da rad u CMV nije bio uzaludan. Mala slatka pobeda je i nagrada PRiZNANJE za vrtić Povratak prirodi. Obnovili rad Zelene poslaničke grupe, pokrenuli pisanje prvih praktičnih politika, nastavili rad na Akademiji ženskog liderstva, školi, političkom obrazovanju i napravili nova savezništva. Prvi put sam pisao amandmane na budžet za 2014. Taša je naučila da vozi bajs, a na Instagramu su moje fotke bile izabrane nekoliko puta od strane @_gi_skylove_.

liderska akademija

neuspesi

U 2013. na sreću nije bilo događaja koje bih mogao da kvlaifikujem kao najveći nesupeh. Bilo je mnogo malih neuspeha koji su otežavali svakodnevnicu. Jedan od njih je svakako glupi sudar koji sam imao u oktobru. Kao nešto što me boli je nastavak nestabilnosti u stranci jer je toliki otvoreni politički prostor pred nama, a mi se bavimo glupostima. Kao neuspeh vidim i to što nismo na najbolji način predstavili projekat “Milijarda ustaje” i nismo dobili nagradu PRiZNANJE u godini u kojoj je 40 žena izgubilo život.  Borba za bolje i ravnopravnije društvo kao da je malo zastala i kao neuspeh doživljavam da nemam ni jedan rezultat kojim bi se pohvalio. Neuspeh je što nisam obezbedio ni jedan veliki projekat za 2014 što CMV čini ranjivim i nestabilnim. Morali smo posle 8 godina rada da ugasimo firmu jer se obim posla smanjio. Takođe i dalje kao CMV nismo dobili ni jedan projekat EU što mi govori da moramo biti bolji. Najveći neuspeh na koji nisam imao uticaj su odlasci dragih ljudi iz Srbije. Žao mi je što nisam radio sa mladima na NSD kampu.

Beograd-20131227-01210

2014.

Sedeći u predvečejre na Ženskom štrandu na Paliću sa Denisom moram priznati da me je iznenadio pitanjem “planovi za 2014.?” nekako od silnih obaveza nisam stigao ni da razmislim šta bi bili ciljevi za sledeću godinu. U 2014. godine sve će u zemlji, pa i moje aktivnosti, zavistiti od toga da li ćemo imati vanredne izbore ili ne. Dok to ne saznamo usmeriću svoju energiju, znanje i napore da kampanja u Beogradu bude što kvalitetnija. Čeka nas izazovna godina i u CMV-u nove ideje, projekti i izazovi u različitim oblastima.. Trudićemo se da budemo još bolji, sadržajniji i kvalitetniji. Što se Demokratske stranke tiče trudiću se da opravdam poverenje i pripremim, zajedno sa članovima i članicam Resornog odbora, što više konkretnih dokumenata i politika. Na ličnom planu voleo bih da ove godine budem  govornik na konferenciji o ženama u politici, na žalost jedna želja se neće ostvariti jer neću pomagati organizaciji CURE da naprave svoj strateški plan. Pripremam jedno iznenađenje za proleće, samo ću reći #daniUkoloru. Želim da još bolje upravljam svojim vremenom i pronađem više vremena za princeze, da odem na jedan vikend na skijanje, da upoznam nove ljude da zajedno svi budemo bar za promil bolji i aktivniji.

Želim vam da 2014. godina bude u svemu bolja i veselija. Neka vas dobra (zelena) energija nosi. Radujte se životu i svakom novom jutru. Drenovskog zdravlja, sa osmehom i vedrinom brinite o drugima deleći znanje i ljubav.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2013. godina - i svašta i ništa, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh