Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Idem na PARADU

Kategorija: Socijaldemokratija ; Datum: 24. 09. 2013. ; Autor: Miloš Đajić

Vidim da je poslednjih dana krenulo takmičenje ko sve NE ide na pradu. Prvo se PPV pohvalio sa svojim ciničnim smeškom pred Jelkom Kacinom da neće da bude licemer , a juče nam je i Premijer levičar poručio da ga jedan veliki deo građanki i građana ne interesuje i da ni on neće da ide na paradu. Naravno tu je i nezaobilazni Palma koji će uvek reći jedno hrabro i veliko NE. Još jednom pokazuju koliko oni u stvari ne razumeju evropske vrednosti i vladavinu prava. Kao i obično kako se to radi u strankama podmetnuli su omladinu SPS (kojoj BTW čestitam) da podrži održavanje Parade. Čekam i moju stranku (posle omladine) da se oglasi po ovom pitanju. 

Približava se subota i ja ću kao i prošli put ići na PARADU. Kao neko ko je društveno aktivan i u situaciji u kojoj se nalaze ljudska prava u Srbiji mislim da je od velike važnosti da što veći broj nas bude tamo u subotu 28.9.2013. Užasno sam bio frustriran i 2009. i 2011. godine,  a deo toga sam podelio i ovde  zato što PARADA nije održana.

I ako je već sto puta rečeno ali da ponovimo lekciju. Svako građanin i svaka građanka je jednak pred Zakonom i  ima prava na slobodno okupljanje i to mu/joj garantuje naš Ustav što je i presuđeno na Ustavnom sudu. Oko koje teme će se okupljati to je njegovo pravo. Država je dužna da mu obezbedi da to svoje pravo ostvari.

Nemojte se plašiti, jer nemate od čega. Zar ćemo kao društvo dozvoliti da bitange i secikese budu jače od nas? Dođimo da zajedno pošaljemo poruku da je poštovanje ljudskih prava ključno za demokratski razvoj društva. Siguran sam da svi mi hoćemo normalnu zemlju u kojoj će se svako osećati bezbedno!

I da, gospodo iz vlasti pogledajte hrvatske političare i političarke i ugledajte se na njih.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (18 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Idem na PARADU, 6.4 out of 10 based on 18 ratings
Share
Tagovi: ,

Jedan komentar


  1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Niko nema nista protiv gej populacije sve dok su u 4 zida i dok tamo rade to sto rade. Mislim da ni jedan normalan covek ne zeli da mu dete odrasta i gleda kako se na ulici ljube i vataju pripadnici muskog pola,da bi na kraju mozda i to dete postalo gej…S obzirom da nam je mortalitet veci od nataliteta,jos nam samo to fali,za 300-400 prepolovio bi se br stanovnika…Kao ljudska prava,pa u to veruje samo ovca spremna za sisanje,evropa zeli da nas unisti kao i amerika i to je jedina istina. Putin je to resio zabranom na 100 i narod je srecan zbog toga. Mislite da je njih briga sta evropa kaze? Oni su evropa! Srbija ce morati zabraniti takve skupove jer ce sledeci put biti jos vise nasilja i rusenja beograda sve dok vlada ne shvati,NAROD JE TAJ KOJI SE PITA I NE ZELIMO IH OVDE!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh