Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Ne treba vam više fotoaparat stigla je Xperia Z

Kategorija: Lično ; Datum: 31. 03. 2013. ; Autor: Miloš Đajić

U jesen 2011 dragi prijatelji iz Telenora i FastBridge-a su me zvali da isprobam tada novi Xperia arc telefon koji je te godine proglašen za telefon sa najboljom kamerom. Kako je to izgledalo možete pogledati ovde i ovde

Izlazak sunca na keju zumiran

Prošlog meseca Shmizla me je pozvala na predstavljanje novog Xperia Z telefona koji je priređen za novinarke i novinare u ComTrade-u. Tad smo mogli da vidimo sve ono što su tehničke karkateristike ovog telefona koji želi da na tržištu zauzme primat sa svojom kamerom i mogućnostima. Naravno tada je najzanimljivije bilo potapanje u vodu jer Xperia Z može da bude do 30 minuta pod vodom u normalnim uslovima.

Vojvođanska polja pod snegom

#mojaxperia

Pre dve nedelje sam dobio Sony Xperia Z na probu. Za razliku od Xperia Arc koju koristim, ovaj telefon je mnogo veći, čvršći i kompaktniji. Dizajn je lep i stvarno u crnoj verziji izgleda tako da ne znate katkada sa koje je strane ekran. Kamera je perfektna i stvarno sam se zaljubio u telefon jer mi više nije potreban foto aparat. Kada kažem foto aparat mislim na one male digitalne aparate koje uobičajeno koristimo ne na neke poluprofesionalne i profesionalne. igrao sam se i kačio veliki broj fotki koje možete pogledati kod mene na Instagramu, a napraviću na kraju i jednu galeriju fotografija na Facebooku.

Oštro i na maloj udaljenosti

 

foto aparat

Prva stvar koja vam upada u oči je izbor koji pruža fotoaparat. Možete birati između automatskog, normalnog, neprekidnog snimanja, efekata za slike, panorame ili izbora scene. Naravno tu je i video kamera kao i mogućnost da se slikate autoportret sa prednje strane.

Automatski  mode vam omogućava da birate rezoluciju od 2M do 12M, tajmer, brzo pokretanje, blic, kao i okidanje na osmeh.

Normalni mode vam omogućava da, pored onoga što nudi automatski da se poigrate sa ekspozicijom,  ISO (osetljivost), WB (balans belog) , režimom fokusa i HDR.

Efekat za slike vam već prilikom snimanja omogućava da napravite unapređenu fotografiju tako da ona izgleda nostalgično, Minijatura, živopisno, filter, riblje oko, skica, delimična boja, harisov zatvarač ili kaleidoskop

Izbor scene vam omogućava da kao i kod aparata izaberete pelzaž, portet, pet, sneg, vatromet, sport, …

Panoramsko snimanje vam omogućava da napravite panoramu gotovo od 270 stepeni.

Panorama – Novi Sad sa Petrovaradina

Konkurs #mojxperiaZ

U sledećih mesec dana (konkurs počinje 29.03. i traje do 02.05. do 23:59h) možete i vi postati vlasnik kako glavne nagrade Xperia Z tako i druga 4 Xperia pametna telefona. Više o pravilima konkursa možete pogledati OVDE.

Potrebno je da na Twitteru pratite @SonyXperiaRS

Napišite kreativan odgovor na 3 od 5 nedeljnih pitanja koristeći hash tag #MojXperiaZ (svakog petka objavljujemo novo pitanje) Pitanje za ovu nedelju  je “Full HD kamera na #MojXperiaZ …”

 

Zaključak

Igraću se još tako da verujem da će biti još različitih prilika da vam pokažem mogućnosti Xperia Z fotoaparata. Telefon jeste skup ali  u zavisnosti za šta vam treba pruža odlične mogućnosti za različite stvari. Kao i u druga dva operatera od sutra ga možete naći i u Telenorovim prodavnicama.

Efekti

Izlazak sunca na Keju efektat živopisno

efekat skica

efekat delimična boja

Gradska kuča u Subotici – efekat živopisno

gradska kuća u Subotici – efekat filter

Beograd iz aviona

Zalazak sa Terazijskog platoa

Zalazak sa Terazijskog platoa – skica

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Ne treba vam više fotoaparat stigla je Xperia Z, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share
Tagovi: , ,

4 komentara

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh