Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

8 pitanja – 8 odgovora

Kategorija: Intervju ; Datum: 20. 01. 2013. ; Autor: Miloš Đajić

Dragi moji prijatelji iz organizacije Centar E 8 su me zamolili da odgovorim na 8 pitanja za njihov mesečni news letter.

 

Miloš Djajić, Centar modernih veština. Kako vidi mlade, šta smatra svojim najvećim dostigunućem, o čemu najčešće mašta saznajte…
 
1.Kojih su osam glavnih karakteristika mladih?

Karakteristike mladih u Srbiji danas su kao i u većini drugih zemalja sveta nestrpljivost, brzina (sad i odmah), povezanost, otvorenost, usmerenost na sebe, nezadovoljstvo, butovništvo, bez autoriteta…

2. Koji su najveći problemi mladih danas?

Najveći problem je što za njih nema, pogotovo van većih gradskih centara. Takođe tu su i problemi ekonomske zavisnosti od roditelja, nemogućnost osamostaljivanja, svetska ekonomska kriza, neadekvatno školstvo…

3. Šta menja svet na bolje?

Aktivizam, povezanost i vera u ljude. Jedino ako aktivno učestvujemo u promenama one se mogu i desiti. Mislim da se danas u Srbiji i dalje očekuje da neko drugi reši naše probleme. Ako se u rešavanje problema koji nas tište i sami ne uključimo, nema šanse da ih neko drugi sam od sebe reši. Zato povezujte se, organizujte se i menjajte!

4. Kad bi mogao da izabereš jednu super moć, koja bi to bila?

Da mogu svakom čoveku da ulijem optimizam i da mu dam sigurnost i veru da će uspeti u onome što je naumio i na čemu radi.

5. Svojim najvećim dostignućem smatraš?


Nisam još postigao sve što bih želeo u životu, jer još sam mlad 🙂 Ima dosta postignuća koja su vredna pažnje od privatnog života i dve predivne princezice do upravljanja strukovnom organizacijom Društvom Srbije za odnose s javnošću. Kao najslađu pobedu, na koju sam ponosan, koja je rezultirala promenom na bolje smatram akciju “Stvarnih 30%” kojom smo obezbedili da u sadašnjem sazivu Skupštine bude minimum 30% žena i pokazali da stvari mogu da se menjaju.

6. Ko su tvoji heroji/heroine u stvarnom životu?

Pre svih Koraks (karikaturista Predrag Koraksić Corax). On je čovek koji mi svakodnevno daje optimizam suočavajući nas sa ogledalom stvarnosti. Njegove karikature koliko god da su nekada bolne mame osmeh na lice.
Pored njega to su svi oni koji ne odustaju bez obzira na teškoće koje su ih snašle. Mnogo takvih ljudi srećem I uvek im se iznova divim.

7. O čemu maštaš?

Maštam o Srbiji koja će biti uređena zemlja i u kojoj će moje princeze naći svoje mesto.

8. Twitter ili facebook?

Uvek twitter mada je to teška odluka za mene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh