Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Govor na XV Skupštini Demokratske stranke

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 27. 11. 2012. ; Autor: Miloš Đajić

 

Ovo je bila priprema za govor. nije baš sve ovako doslovce izrečeno jer su me iznenadile drage moje iz Formua žena i ŽOM-a sa kampanjom protiv nasilja na ženama pa sam morao na to da se osvrnem. Hvala Miši i Reni na fotkama.

Zdravo, Ja sam Miloš i nisam samo broj 15 na vašem listiću, ali m je važno da zaokružite baš taj broj da bih bio Miloš član stalnog sastava GO jedine stranke u Srbiji koja može da je menja.

U poslednje dve godine smo dosta toga preživeli . Nadam se da ćemo iz tog  perioda izvući pouke koje više kao loši đaci nećemo ponavljati.  Najvažnija je da kada smo u prilici da vodimo zemlju neko mora da ostane da se bavi strankom. Naučili smo da bez angažmana celokupne stranke nema pobede na izborima. Da bismo probudili nadu kod naših sugrađana da moramo raditi na unutrašnjoj demokratiji i dijalogu prilikom donošenja odluka i stalnom motivisanju naših članova. Mi smo ti koji nosimo nadu da ova zemlja može jednoga dana biti pristojna i razvijena.

 Danas je dan borbe protiv nasilja nad ženama . Mi smo bili uvek vodeća stranka u promociji ženskih prava. Evo pre neki dan je otvoren SOS telefon za teritoriju Vojvodine.  Iz perioda koji je za nama smo naučili da ovakve datume moramo obeležavati na nivou cele zemlje jer mali broj žena zna da smo mi ti koji se ovom temo u saradnnji sa NVO bavimo decenijama. Takvih primera je mnogo i u drugim sektorskim politikama.

 Drago mi je da su još neke od mojih ideja prihvaćene i da je proširen sastav Glavnog odbora ali i očekujem da novi saziv bude taj koji će ljudima koji budu izabrani odrediti ulogu i obaveze. Verujem da ćemo danas napraviti dobar izbor i da ćemo već od sutra raditi na planovima i akcijama na dobrobit građanki i građana Srbije ne gubeći više ni sekund vremena.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Govor na XV Skupštini Demokratske stranke, 4.0 out of 10 based on 3 ratings
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh