Dragi Novi Pazar

Odavno sebe doživljavam kao ambasadora Novog Pazara. Zaljubio sam se u ovaj grad odavno, još kada smo zajedno sa OSCE misijom u Srbiji organizovali različite seminare nakon promena 2000.  Juče (30.3) smo koleginica Darija i ja posetili Novi Pazar. Jako sam se radovao i svašta nešto planirao, mada su na kraju dana sastanci “pojeli” svo vreme i nisam imao prilike čak ni da pojedem ćevape “kod Jonuza”.

Posetu Pazaru smo organizovali iz nekoliko razloga. Jedan od njih je bio da se sretnem sa predstavnicima civilnog društva (OCD) koje je kao što znamo jedan od stubova očuvanja demokratije u Srbiji. U prostorijama starih drugara iz Urban In -a imao sam priliku da razgovaram sa predstavnicima/cama različitih organizacija civilnog društva. Razmenili smo informacije o trenutnom stanju u Sandžaku, kontakte i planove koji se tiču pre svega očuvanja demokratskog izbornog procesa. Izbori u Sandžaku su uvek izazovni, a ovoga puta Demokratska stranka nema lokalnog partnera koji bi obezbedio pre svega kontrolu izbora. Zato su nam važne OCD i njihove aktivnosti na čuvanju glasova.

pazar

zapaljen promotivni baner liste okupljene oko SDP

Takođe smo razgovarali i o saradnji Demokratske stranke i civilnog sektora u Srbiji, pre svega podršci budućeg poslaničkog kluba različitim inicijativama OCD. Predstavio sam platformu koju smo kao Resorni odbor pripremili. To je za nas važan dokument, jer obezbeđuje stalni dijalog i drugačije vođenje javnih poslova uz veće učešće građana.

Nakon toga videli smo se i sa kolegama iz Tutina, Sijenice i Novog Pazara. Tako smo što bih ja reka #kujemoplanove kako da obezbedimo pre svega kontrolu izbora. Takođe je razgovarano i o pripremi dolaska izbornog karavana karavana “Za pravednu Srbiju” u ove opštine.

Demokratska stranka se promenila i to pokazuje i kroz ovakve aktivnosti. Slušati ljude i sa njima voditi dijalog će biti najvažniji zadatak u budućem radu. Ono za šta ću se zalagati je pre svega ponovno podizanje stranačke infrastrukture, jer je ljudima u Sandžaku neophodna jaka multietnička stranka kao i zaštita predstavnika/ca OCD u Sandžaku koji su izloženi različitim pretnjama.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share

Prijava na newsletter

Sa društvenih mreža