Istraživanja i rejtinzi

Evo već nekoliko dana nisam pisao jer kampanja jede vreme, a treba i nešto raditi i zaraditi. Juče sam obišao deo centralne Srbije i imao susreta sa dragim koleginicama i kolegama u nekoliko gradova Kruševac, Čačak, Gornji Milanovac… Ono što je ključno pitanje je “Šta kažu istraživanja?”

Videli ste prošle nedelje kako medijska mašinerija radi na tome da se izlaznost smanji. Prvo je premijer u ostavci najavio kako “Nikad nismo bili bliži gubitku izbora”  da bi zatim ni 48h sati kasnije krenula salva tekstova o istraživanjima u kojima SNS ima 51-53% a svi ostali osim SPS su na klackalici. Naravno to je zauzelo prostor na naslovnim stranama od intervjua Srđana Bogosavljevića pa do tabloida. Čak je i moj omiljeni Danas napravio svoje istraživanje koje govori slične podatke.

Čemu sve ovo služi, u trenutku kada niko u medijima ne pominje potpuni besmisao izbora koje raspisuje premijer u ostavci sa apsolutnom većinom koristeći već mesecima sve resurse države? Služi tome da se njihovi birači probude i podstaknu da obavezno treba da izađu na izbore (prva izjava), a da se demotivišu i zapitaju aktivisti i simpatizeri druge (ih) strane(a) da li ima smisla boriti se (istraživanja javnog mnenja).

3-istrazivanje

Ja samo podsećam da je Demokratska stranka skupila preko 100.000 potpisa za liste koje su predate (lokalne, pokrajinsku i republičku). Samo neka svako od tih ljudi povede još jednu osobu sa sobom na izbore, mi smo na 200.000 glasova što je, i uz izlaznost od 4 M, dovoljno za cenzus i bez same kampanje.

Zato drage moje demokrate/kinje ne nasedajte na priče koje su smišljene da vas demotivišu. Pokažimo im upravo na terenu da je naša vera u pravednu Srbiju jača od njihove vere da im niko ništa ne može.  Energija ličnog kontakta je nezamenjiva a ključ pobede se nalzi u vašem mobilnom. Svakoga dana bar jednu osobu animirajte da obavezno izađe na izbore i glasa za nas.

kao dodatak ovom mom razmišljanju dajem vam dobar tekst Opijum za mase.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Istraživanja i rejtinzi, 8.3 out of 10 based on 9 ratings
Share

Prijava na newsletter

Sa društvenih mreža