Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Crtice iz kampanje – rezultati

Kategorija: Demokratska stranka ; Datum: 17. 03. 2014. ; Autor: Miloš Đajić

Evo završilo se. Kratko je trajalo, bilo je bolno ali za neke valjda i otrežnjujuće. Priznajem nisam mogao da verujem da smo na granici cenzusa. Minimalni rezultat koji sam mogao da prognoziram je 7%, a želeo sam (prognozirao) 12%. Ali što je babi milo… to joj se i snilo.

Čitam sad ono što sam pisao kao ciljeve koje sam ja sebi postavio i nažalost moram reći da smo daleko od ispunjenja istih. “Cilj na ovim izborima je osvajanje minimum 600.000 glasova (oko 30 mandata) pri izlaznostzi od 3.8 miliona (Beograd 200.000, Vojvodina 200.000, Srbija 200.000)”

 

Teška je ovo kampanja bila, nikad teža. Mogao bih sada da kukam do sutra šta nam je sve falilo ali upravo to je i draž kampanjskog rada. Postići maksimum u zadatim uslovima. Kao član dva izborna štaba, za beogradske i republičke izbore, i sa dva odvojena zaduženja ja sam zadovoljan šta smo sve uradili. Opet ponavljam u zadatim uslovima. Uspeli smo prvi put da imamo žensku kampanju, izborili smo se za 40% žena na listi za BG izbore (žao mi je što to nismo uspeli za republičke) vodili smo korektnu i pozitivnu kampanju na internetu, programski pomerili stvari u oblasti ljudskih prava, ponudili konstruktivne mehanizme saradnje  sa OCD, otvorili neke nove kanale komunikacije i uveli nove standarde. Sve u svemu mnogo dobrih i pozitivnih stvari koje na žalost nisu uspele da animiraju ljude da pre svega izađu.

Rezultati su loši, pre svega zato što nismo uspeli da izvedemo ljude na birališta. 16% u Beogradu je malo i ispod onoga što smo očekivali (18%) (sanjali i nadali se  preko 20%). Rezultati u Srbiji su tek porazni. U užoj Srbiji smo gotovo zbrisani. Tek čekam da vidim rezultate iz većih gradova. Vojvodina loša, jako loša. što je rekao jedan moj dobar prijatelj iz male opštine u Vojvodini ubili smo se od rada a na kampanju nismo ni glas više dobili. Samo uzak krug ljudi stalnih birača DS je glasao. Očigledno je da nismo uspeli da ubedimo ljude da smo garant autonomije Vojvodine. Ni Bojanova međunarodna nagrada kao potvrda dobrog upravljanja nije pomogla.

Izbori su gotovi, rezultati poznati a nama preostaje da ovoga puta iskreno analiziramo rad i rezultate i da što pre krenemo da se spremamo za nove izbore. Mnogo je posla pred nama, valja zasući rukave. Trebaju nam indijanci ali i dobre poglavice 🙂

“Kada ste u veoma teškoj situaciji, onda samo vrlo jaka ideja može da vas drži u životu.”najveći car

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh