Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Crtice iz kampanje – Twitter intervju

Kategorija: Demokratska stranka, Politička komunikacija ; Datum: 27. 02. 2014. ; Autor: Miloš Đajić

Još malo vremena je ostalo. Stvari se zaoštravaju. Pojavili su se i prvi negativni spotovi. Neki imaju para, a neki ne. To će biti glavni utisak kampanje.

Juče smo imali prvi Twitter intervju sa Bojanom Pajtićem. Za razliku od drugih @demokrate Bojan nije aktivan tviteraš i nema svoj profil. Lepo je što su mu, tokom intervjua, stizale pohvale kako se dobro snašao i da mu super ide. Ne verujem da je ikada pre pisao na Twitteru tako da mu je u početku bilo teško da se navikne na mali prostor. Kao vrlo inteligentna osoba vrlo brzo se privikao da bi na kraju intervjua poentirao sa izabranom pesmom.

Na žalost mnogo je bilo trolovanih pitanja i botova. Trebaće nam vremena da se kao društvo naviknemo da mogućnost direktne komunikacije u realnom vremenu iskoristimo za nešto korisno i važno. Takođe važno je i da Internet zajednica bude aktivnija i da se ne povlači pred najezdom pitanja koja nemaju veze sa vezom. Mnogo je agresivnosti u ovoj  kampanji i to mi se ne sviđa. Kampanja bi trebalo da bude prilika za razgovor, deljenje informacija i sučeljavanje programa. Bojan se dobro nosio sa svim negativnim pitanjima i strpljivo odgovarao na očigledne laži i podmetanja. Pogledajte koja su sve pitanja bila postavljena. Nisam uspeo da nađem tekst koji je postavio Blic i plaši me da je povučen :/ GSA je prateći kampanju prenela Bojanove stavove o pravima #LGBT zajednice.

Priča o internet kampanji je dobila prostor u Dnevniku 3. Ova kampanje je suviše kratka da bi Internet mogao na pravi način da se iskoristi. To ne znači da neće biti koristan alat za ciljeve ako su ih stranke postavile. Mi Demokrate smo ih postavili. Zbog medijske blokade moramo maksimalno iskoristiti ovaj kanal da bi naš sadržaj i informacije o programu, ljudima i ciljevima stigle do biračica i birača. Sadržaj je ključan tako da verujem da će biti korisnih stvari. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Crtice iz kampanje - Twitter intervju, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share
Tagovi: , , , ,

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh