Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Parapolicija ponovo na ulicama

Kategorija: Socijaldemokratija ; Datum: 06. 12. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Često ovde pišem o nasilju, jer je nasilje nešto protiv čega se aktivno borim čitavog života. Poslednjih mesec dana me je uznemirila činjenica o tome šta se dešavalo mojim drugarima na protestu 25. juna na kom sam i sam bio. Radi se naravno o inicijativi “Ne Da(vi)mo BGD” i dragim Dobrici i Kseniji.

Nikola Davidović

Da se podsetimo Kseniju je nepoznata grupa mladića fotografisala tokom priprema protesta. Zatim je ona njih fotografisala, a onda su joj prišli i tražili da krene sa njima do njihovih kola. Ona je tražila da joj pokažu legitimacije, što oni nisu učinili i onda je ona zvala policiju. Ono što znamo je da policija nije postupila i ako je morala, jer je lažno predstavljanje krivično delo. Nije postupila jer je dobila naređenje sa vrha i to je ostalo zabeleženo u službenoj beleški. Jedno ime iz te grupe koja se Kseniji lažno predstavila je poznato. Radi se o izvesnom Nikoli Davidoviću. Nikola nije pripadnik ni policije niti BIA. Danima sam postavljao na Twitteru pitanje

“Ko je Nikola Davidović?”

Naravno niko nije odgovorio ali ja želim da verujem da će institucije kad tad dati punu informaciju o tome šta se tog 25. juna 2016. godine desilo.

photo: marko rupena

photo: marko rupena

Lokalni izbori

Još od februara 2013 godine i početka serije vanrednih izbora o čemu sam i sam pisao, u lokalnim zajednicama gde se održavaju izbori pojavljivali su se nepoznati ljudi koji su sprovodili fizičko i psihičko nasilje nad građankama i građanima. Na žalost evo skoro 4 godine posle toga nemamo ni jednu jedinu tužbu niti presudu niti smo saznali ko to bije ljude širom Srbije. Podestiću da se radi o nasilju koje smo gledali od Srbobrana, Zaječara, Vrbasa, Odžaka, Majdanpeka, … do Mionice i pretučenog Milana.

Parapolicija

Naša zemlja je otvorila poglavlje 24 – Sloboda pravda i bezbednost koje se tiče unapređenja rada i reforme MUP-a. Navedeni primeri pokazuju da mi imamo ponovo problem sa nedodirljivim parapolicijskim snagama koje niko ne sme da dira, a koje “terorišu” građanke i građane. Mene plaši činjenica da ovo meni važno pitanje niko ne pokreće, niti opozicione stranke niti mediji, osim časnih izuzetaka Beogradskog centra za bezbednosne politiku, Danasa i TV N1 koji su o ovoj temi govorili i pisali. Želim još jednom da podestim da na ovaj način mi, kao zemlja, ne da ne idemo ka Evropskoj uniji i njenim standardima civilne kontrole rada bezbednosnih službe, veće se miljama udaljavamo.

Ostaje da nam institucije odgovore na pitanje ko je Nikola Davidović?

Ostaje da nam institucije odgovore na pitanje ko tuče ljude u gradovima/opštinama Srbije?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Parapolicija ponovo na ulicama, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Share
Tagovi:

Jedan komentar

  1. Suboticanin

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    U Subotici se svakodnevno dešava nasilje od strane policijski sluzbenika (i anonimnih osoba koje se predstavljaju samo kao policijski službenik bez imena ili sa lažnim imenom) ka prstenom narodu… cak i decu maltretiraju (juče je portal subotica.com preneo vest o anonimnog policajcu koji je naneo teške telesne povrede detetu od 11 godina, kojem su čak i inicijali stroga tajna i nikako da se saznaju).
    Stop policijsko nasilju, pogotovo kada neduznim građanima Srbije!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh