Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Snežno SPA uživanje

Kategorija: Lično ; Datum: 19. 11. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Kratki jesenji raspust smo odlučili da porodično provedemo negde u Srbiji. Već godinama skoro sva naša putovanja rezervišemo preko neta. Ovoga puta smo se odlučili za rezervaciju preko sajta Wellness-spa.rs. Poznato je koliko ja volim planine pa je zato izbor pao na Kraljeve čardake.

14976358_10155538726923916_7708949950083947257_o

Put do Kopaonika

Verovatno je većina vas koji ovo čitate išla mnogo puta do Kopaonika ali nije zgoreg ponoviti kako se do njega dolazi. Ja volim put preko Kruševca, Brusa i Brzeća. Autoputem ka Nišu ide se do Pojata i onda obilaznicom oko Kruševca i dalje ka Brusu, pa od Brusa ka Brzeću i onda se za čas popnete gore.

Trajanje puta je 3-3:30h u zavisnosti od gužve i uslova na putu. Ovaj pravac ume zimi da bude neprohodan zbog visokih nameta kod Jarma.

Drugi pravac vodi kroz dolinu jorgovana i ja ga isto mnogo volim jer je drugačiji. Sada kada je otvoren i autoput Ljig – Preljina verujem da će i ova deonica dobiti na frekvenciji a i brzini. Inače ovaj pravac ide od Kraljeva preko Ušća do Jošaničke banje i onda se popnete sa raške strane na Kopaonik. Do Kraljeva možete Ibarskom (+ novi autoput) ili preko Kragujevca autoputem. Pokazalo se da je zimska oprema za planinu uvek neophodna, jer je u toku noći napadalo 20 cm snega i stvorilo onima koji nisu ažurni ogromne probleme na putu.

Kneipp

Kneipp

Kopaonik

Za Kopaonik me vezuju mnoge uspomene i baš sam se radovao odlasku i prisećanju svega što sam doživeo ranije. Prvi koraci na skijama kojih se sećam i moj strah da se spustim niz padinu ispod polazne stanice bivšeg jednoseda. Sada te žice više nema ali ta blaga padinica je bila meni nepremostiva prepreka. Imao sam tada, čini mi se, 3 ili 4 godine.

Na Kopaoniku sam se i prvi put takmičio u skijanju već sa 6 godina. Milica je tu prvi put stala na skije, a Tamari je to prva planina na kojoj je bila. Poslednji put sam na Kopaoniku bio pre 7-8 godina na seminaru koji smo tada organizovali za opštinske službenike. Mnogo toga se od tada promenilo i izgradilo, a neplanska gradnja preti da ugrozi lepotu Nacionalnog parka i planine.

slana soba

slana soba

Hotel SPA Kraljevi Čardaci

Hotel Kraljevi čardaci se nalazi na putu ka Rudnici, ispod vikend naselja, na nekih 10 minuta vožnje od centra Kopaonika. Očigledno je da je čitav kompleks započet kao apartmansko naselje ali su onda dodali hotel sa lepim SPA centrom. Moram priznati da me je hrana prijatno iznenadila i da je bila odlična i raznovrsna za sve ukuse i prohteve. Same sobe nisu velike kao i obično u planinskim hotelima.

Ona najbliža okolina hotela je lepo i sa ukusom sređena. Sam kompleks ima pivnicu i restoran tako da vam omogućava da lako promenite ambijent. U hotelu se nalaze i dve lepe sale za seminare ili sastanke. Osoblje je bilo ljubazno i predusretljivo. Ono što fali hotelu je hotelski lobi, mada je on kompenzovan sa kafićem koji se nalazi u prizemlju i gde je prijatno sedeti.

15000658_10155542172238916_563910740569352138_o

Hotel ima i malu fitnes salu a i igraonicu za decu. Kao i mi, veliki broj roditelja sa decom je iskoristio produženi vikend tako da se nije samo meni učinio kao hotel primeren za decu.
SPA program je kažu najbolji na planini. Nisam bio u drugim, ali sam bio prezadovoljan ponudom. Nekako tako zamišljam idealan odmor kada smo na skijanju. Postoje otvoreni i zatvoreni bazen, slana soba,  kneipp za cirkulaciju, tursko kupatilo, razne vrste sauna, tepidarijum, masaža, nekakva float spa kapsula (nisam išao)… Sve je dobro organizovano, uredno i čisto. Već u sobi vas čeka bade mantil, a papuče i peškir dobijate u SPA centru. Moram priznati da sam tek sada video koliko sam grešio propuštajući relaksaciju u SPA centrima u kojima sam do sada bio.

15003414_10155538729758916_7990271408180872224_o

Izleti

Kopaonik je zanimljiva destinacija, jer u blizini su različiti značajni spomenici koje vredi obići kada ste već u tom delu Srbije. Moja preporuka je uvek da se obiđe Novi Pazar, pojedu ćevapi kod Junuza i vide Sopoćani, Petrova crkva i Đurđevi stupovi. Drugi izlet za preporuku je da se ode do manastira Studenice i srednjovekovnog grada Magliča (Jerininog grada). U dolasku ako idete preko Kruševca obavezno svratite u Lazaricu i Lazarev grad. Sve ovo možete obići i u odlasku ili povratku. Takođe planinske ture koje organizuje Nacionalni park su uvek izazovne.

snežni pogled

snežni pogled

I ako je naš boravak bio kratak, 3 dana, moram priznati da nam je svima mnogo prijao i da je bio pravi mali “break” od svakodnevnih obaveza i dnevnih događaja.  Hotel Kraljevi čardaci je za svaku preporuku. Mislim da ćemo mu se uskoro vratiti na nekom ski vikendu ove zime.

P.S. Pomozite i sebi i meni (vi ćete uštedeti 10 odsto prilikom sledeće rezervacije) i koristite sledeći link pri rezervaciji preko Bookinga vaše sledeće destinacije za putovanje. Hvala.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Snežno SPA uživanje, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share
Tagovi: , , ,

Jedan komentar


  1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Važna Natašina napomena u komentarima na FB
    “koriscenje spa je mnogo komplikovanije ako si smesten u apartmanu, sto znaci da si fizicki izmesten u drugu zgradu (kao sto smo mi bili); nesumnjivo je lakse i prijatnije ako si u istog zgradi gde je i spa kompleks. Za sve ostalo se slazem :)”

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh