Miloš Đajić Blog
Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti.. M. Selimović

Dobra energija i znanje na dohvat ruke

Kategorija: PR ; Datum: 18. 05. 2016. ; Autor: Miloš Đajić

Ovih dana kada mi u Srbiji sumiramo utiske i analiziramo rezultate izbora, često mi na pamet padnu različiti saveti i reči majstora i majstorica biznisa i komunikacije koji su govorili na prethodnim Spark.Me konferencijama. Ja sebe ne doživljvam  čovekom iz biznisa, niti start up-a ali sve što se na ovoj konferenciji izgovori može se primeniti na sve druge organizacije.  Stoga često razmišljam i maštam o tome kako bi bilo lepo da su nam mnogi od predavača i predavačica tu i da mogu savetom da pomognu u različitim situacijama u kojima se kao rukovodioci/titeljke nađemo.

maxresdefault

Brian Solis

U ponedeljak je najavljeno da će na ovoj konferenciji govoriti Brian Solis što me je lično oduševilo. Brian je analitičar digitalnih medija, disruptivnih tehnologija i biznisa i definitivno neko za koga možemo reći da je futurista.  Jedna od njegovih knjiga “Puting the public back in PR” je meni mnogo pomogla da razumem razvoj odnosa sa javnošću u eri Interneta. To je bilo danas “davne” 2010 godine. Njegova nova knjiga koju je pod nazivom X: The Experience When Business Meets Design koja govori o načinima na koji se može unaprediti korisničko iskustvo. Ona daje drugačiji pogled na ono što šta jeste, a šta nije korisničko iskustvo. Volim kada autori apstraktne stvari definišu matematičkim formulama. Brian korisničko iskustvo definiše kao CX (u prevodu Customer Experience) tako da njegova formula uspeha je BX + CX + UX = X (Brand Experience + Customer Experience + User Experience = Experience).  Po njemu korisničko iskustvo nije samo jedna stvar, već ono predstavlja sve u vezi sa kompanijom ili nekim proizvodom/uslugom. iskustvo možemo definisati kao sumu svih trenutaka tokom životnog ciklusa kupca.

Ljudi iz Srbije znaju kako stoji moja Demokratska stranka i koliko bi ovakvi razgovori i razmišljanja doprineli da se upravo to “korisničko” (biračko) iskustvo unapredi. S obzirom da se nalazimo na ozbiljnoj raskrsnici raduje me to što ću za 10 dana imati priliku da čujem Briana.  Moje korisničko iskustvo sa Spark.Me ekipom je nešto što daje energiju i inspiraciju za čitavu godinu.  Još uvek nije kasno da se prijavite i dođete da slušate Briana ali i druge odlične predavače.

Snapchat

Naravno Spark.Me ne bi bio Spark.Me da ne uvodi inovacije. Lako je nama “mladima” kada se i korišćenjem različitih aplikacija podmlađujemo. Bez šale Snapchat je bila jedna od aplikacija koju sam kroz razgovor sa mojom princezom M. istraživao. Na žalost nisam, kao 2014. godine bio zadužen za Internet kampanju Demokratske stranke, tako da nije bilo prilike da mogućnosti Snapchata isprobam za komunikaciju u kampanji. Znajući da pre svega “čuveni” Millennilas (milenijalci) mnogo koriste ovu aplikaciju pokušao sam u razgovoru sa ćerkom da proniknem u način korišćenja, trikove i korisnost Snapchata ali znate već najčešći teenage odgovor je bio “Ćale ne smaraj”. Ostaje mi sad da uz Spark.Me ekipu vidim i naučim kako možemo ovu aplikaciju da iskoristimo za NVO i političke kampanje. Obožavam Spark.me ekipu,jer pred sve nas uvek postavlja nove izazove.

snapchat

Konferencije mesto susreta

Oduvek govorim  (i pišem) da konferencije obogaćuju. Pre svega omogućavaju vam da u jednoj opuštenoj atmosferi upoznate nove zanimljive ljude i razmenite ideje i misli. Takođe meni je uvek beskrajno drago da upoznam ljude sa kojima sam putem mreža u kontaktu. Hanino čuveno kad “Avatari ožive” je beskrajno slatko inspirativno.  Na konferencijama kao što je Spark.Me imate i mogućnost da upoznate i porazgovarate sa predavačima/icama. Kao što reče jedan od predavača na nekom od prethodnih Spark.Me “konferencije mogu biti opasne, jer izlazimo iz zone konfora” . Ali upravo nam taj izlazak iz zone komfora omogućava da učimo i da se menjamo. Čak i kada vam se čini da sve znate i da ste sve čuli, konferencije i njihovo okruženje vam daju priliku da sistematizujete postojeće znanje, iskoristite vreme za razmišljanje i razgovore sa drugim ljudima. Svi znamo sa bez razmišljanja nema ni novih ideja a bez interkcije nema inspiracije. #Sparkme  je konferencija koja okuplja lidere iz poslovnog sveta, sveta tehnologije, inovacija i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Dobra energija je zagarantovana.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Tagovi: , , ,

2 komentara


  1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/milosdja/public_html/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Zdravo Miloše, hvala za link. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Ostavite komentar


 
milosdjajic.com © 2012 Miloš Đajić
Sajt pažljivo skrojio MWEB
vrati se na vrh